Branche nieuws

Gemakkelijker ontwerp, bouw en bediening

Het eisenpakket dat productie-bedrijven aan machinebouwers stellen, wordt steeds strenger. Omdat ook hun engineering-capaciteit steeds meer onder druk staat, schakelen machinebouwers in toenemende mate hun toeleveranciers van onder meer aandrijfcomponenten in om de uitdagingen aan te gaan. Lenze reageert hierop door zijn aanbod aan producten en diensten in te richten naar de steeds hogere eisen.

Het succes van machinebouwers op de markt hangt er steeds meer van af dat ze snel innovatieve en krachtige machines kunnen ontwerpen, ontwikkelen en bouwen. Tegelijkertijd wordt de techniek die noodzakelijk is voor het creëren van deze machines steeds ingewikkelder. Veel machinebouwers hebben daarom ondersteuning door de gespecialiseerde kennis en de ervaring van een sterke partner nodig.

Verschuiving
Door deze trends zal het aandeel maar ook de verantwoordelijkheid van leveranciers in de waardeketen stijgen. Veel machinebouwers willen een nauwere samenwerking met hun leveranciers, met name in de fase van ontwikkeling (prototyping). Ze willen vooral een partner die hun ideeën en concepten vertaalt in veilige, innovatieve en zo eenvoudig mogelijke machines.

Met een aanbod dat inspeelt op uitgebreide ondersteuning in alle fasen van het ontstaansproces van een machine biedt Lenze een goed antwoord. Dankzij een compleet aanbod kan het bedrijf het hele ontwikkelingsproces van de klant ondersteunen van concept tot service na de verkoop, van de controller tot de aandrijfas.

In de optiek van Lenze omvat het leven van een machine vijf fasen:

  1. De (noodzaak tot) ontwikkeling van een idee
  2. Het opstellen van een concept
  3. Het realiseren (technisch invullen) van dat concept
  4. De productie van de machine
  5. Het gebruik van de machine

Lenze kan hiervoor een breed scala aan centrale en decentrale aandrijf- en besturingssystemen en bijbehorende diensten aanbieden.

Het volledig artikel vindt u in het februari-nummer van Aandrijf-techniek.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven