Ga naar hoofdinhoud

Fusie Royal Haskoning en DHV

Royal Haskoning en DHV hebben de officiële fusie tussen de beide bedrijven aangekondigd. De naam van het nieuwe bedrijf is Royal HaskoningDHV. Bertrand van Ee is benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Royal HaskoningDHV en Erik Oostwegel tot vice-voorzitter. Andere bestuursleden zijn Jaska de Bakker (CFO), Piet Besselink, Frank Heemskerk en Henry Rowe. Joop van Oosten is benoemd tot voorzitter van de achtkoppige Raad van Commissarissen, Wim van Vonno is vice-voorzitter.

Het nieuwe bedrijf blijft een onafhankelijke, niet-beursgenoteerde onderneming waar integriteit voorop staat. Royal HaskoningDHV is naar eigen zeggen trots op haar kennis, expertise en innovatiekracht opgedaan over de jaren, waarbij duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt was en blijft. Ondersteund door een goede financiële uitgangspositie, brengt de fusie een versnelling in de strategie van de organisatie om internationaal verder te groeien.
 
De nieuwe speler behoort wereldwijd tot de top 10 van onafhankelijke, niet-beursgenoteerde ingenieursbureaus en staat in de top 40 overall. Als belangrijke wereldspeler op het gebied van maritiem en water en met een stevige positie in luchtvaart, mobiliteit en infrastructuur, ziet Royal HaskoningDHV ruime groeikansen, met name in India, Zuidoost-Azië, het Midden-Oosten, Zuid-Afrika, Australië en Brazilië.
 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven