Ga naar hoofdinhoud

Fusie DNV en GL goedgekeurd

De mededingingsautoriteiten in Zuid-Korea, de Verenigde Staten, de Europese Unie en China hebben toestemming verleend voor de fusie tussen DNV (Det Norske Veritas) en GL (Germanische Lloyd), bedrijven die beide binnenkort vieren dat ze 150 jaar bestaan. Het nieuwe bedrijf, officieel genaamd DNV GL Group, is sinds gisteren operationeel. Het heeft 17.000 werknemers op 300 werkplekken in meer dan 100 landen en een jaarlijkse omzet van 2,5 miljard Euro.

DNV GL wordt ’s werelds grootste bedrijf voor scheepsclassificatie voor de maritieme industrie. De combinatie beschikt over technische expertise op het gebied van risicobeheer voor de olie- en gasindustrie en van wind- en energietransmissie- en distributie. DNV GL staat in de top drie van certificeringsinstituten wereldwijd.

Beide bedrijven hebben toonaangevende marktposities, complementaire commerciële posities en goede reputaties in geavanceerde technologie met een hoge mate van kwaliteit en integriteit. DNV GL zal een bredere waaier aan producten en diensten kunnen leveren met meer diepgaande expertise, opererend vanuit een uitgebreid wereldwijd netwerk. DNV GL blijft investeren in technologie, onderzoek en innovatie.”

Onafhankelijke expertise
Het gefuseerde bedrijf verwacht een stijgende vraag naar technologie en risicomanagement doordat de risico’s voor klanten steeds complexer worden. Bedrijven kunnen het zich niet meer permitteren om hun risico’s niet goed te beheren. Dat leidt tot negatieve voorvallen: verlies van mensenlevens, schade aan het milieu, grote economische gevolgen en verlies van vertrouwen en geloofwaardigheid. De combinatie is nu beter uitgerust om bedrijven te helpen hun risico’s en de veiligheid en duurzaamheid van hun activiteiten te verbeteren.

Hoewel de meeste bedrijven de afgelopen jaren normen steeds beter naleven en veiligheid en bescherming van het milieu serieuzer nemen, is er ruimte voor verbetering. Volgens de nieuwe onderneming is er gebrek aan internationaal beheer.

De industrie heeft behoefte aan sterke, onafhankelijke spelers die meer openheid, consistentie en doeltreffendheid nastreven in de diverse industriesectoren en die de ontwikkeling van nieuwe, geschikte maatregelen en normen bevorderen. De rol van DNV GL is actief op te treden en gekwalificeerd advies te geven over technische, operationele, milieu- en risicobeheerkwesties.

Integratie
De afgelopen zes maanden hebben beide bedrijven zich voorbereid op de integratie zodat DNV GL sinds gisteren als één bedrijf kan werken. Bestaande klanten kunnen profiteren van een bredere dienstverlening, maar houden dezelfde aanspreekpunten bij DNV, GL en DNV KEMA houden. Ook blijven alle certificaten en goedkeuringen van DNV, GL en DNV KEMA geldig.

De komende maanden zal DNV GL de integratieprocessen versnellen om de consistentie en continuïteit van de werkzaamheden te waarborgen, zonder onderbrekingen in de bedrijfsvoering van klanten.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven