Ga naar hoofdinhoud

F&S verwacht bescheiden groei PLC-markt

De Europese markt voor programmeerbare logische besturingen (PLC’s) had in 2009 last van een forse daling van de groei als gevolg van de recessie van 2008. In 2010 was sprake van herstel , waarbij alle grote spelers in Europa met een sterke groei te maken hadden. De schuldencrisis is mede bepalend voor de toekomstperspectieven van de Europese PLC markt.

De komende jaren mag echter worden gerekend op een gestage groei in de komende periode dankzij de opkomst van grote Oost-Europese economieën als productielocaties voor de rest van Europa. Volgens een nieuwe analyse van marktonderzoekbureau Frost & Sullivan zal de markt groeien van bijna 1565 miljoen euro in 2010 naar een kleine € 2600 miljoen in 2017.

“De wereldwijde economische crisis en de schuldencrisis in Europa hebben een sfeer van onzekerheid gecreëerd, met naar verwachting in de komende twee jaar minder projecten,” stelt het rapport Europese Programmable Logic Controllers Markt. Hiervan wordt een significante invloed op de Europese PLC markt en op de totale markt voor industriële automatisering verwacht. De PLC markt zal naar verwachting tijdens de genoemde periode een gematigde groei doormaken. Het segment kleine en middelgrote PLC’s zal de komende jaren bijdragen aan de blijvende groei van de markt.

Cyberveiligheid
Een belangrijke trend in de markt is de toenemende bezorgdheid bij eindgebruikers over cyberveiligheid. Dit zal naar verwachting de belang-rijkste parameter zijn in veiligheidsvoorschriften en normen die de komende periode worden ingevoerd. De groei van de Europese PLC markt in de toekomst zal worden gstimuleerd door de noodzaak van betere cyber-beveiliging, wereldwijde ondersteuning en betaalbare modellen.

De hevige concurrentie tussen eindgebruikers zal grote verbeteringen in de PLC-markt veroorzaken, wat leidt tot de komst van nieuwe producten met een verbeterd ontwerp en besturingsmogelijkheden. Verbeterde efficiency, de noodzaak tot naleving van de regelgeving en verbeterde beveiligings- en besturingsmogelijkheden zullen volgens het rapport de komende jaren de belangrijkste groeifactoren zijn voor de Europese PLC-markt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven