Ga naar hoofdinhoud

FME lanceert Meldpunt Ongevallen Machineveiligheid

De Commissie Arbo van FME heeft besloten een meldpunt ‘Ongevallen machineveiligheid’ in te stellen. Met dit meldpunt verwacht FME de komende jaren een beter beeld te krijgen van de meest voorkomende ongevallen en de oorzaken hiervan. Het doel is uiteraard om daar lessen uit te trekken om in de gehele branche veiliger te gaan werken en het aantal ongevallen met machines te laten dalen.

Uit het Rapport Arbo & Verzuim 2011 van FME blijkt dat 27% van de ongevallen met verzuim wordt veroorzaakt door machines. Machineveiligheid is dan ook een speerpunt van het arbobeleid van FME en ‘5xbeter’. Dit jaar is de verbetercheck machineveiligheid gelanceerd op de website van 5xbeter. Hoewel bijvoorbeeld de Inspectie SZW cijfers verzamelt over ongevallen met en zonder letsel in de metaalbranche en technologische industrie, blijkt dat er toch te weinig specifieke informatie beschikbaar is over ongevallen met vaste machines.

Meld ongevallen!n
FME vraagt u om ongevallen die in 2012 zijn voorgekomen op te geven bij het meldpunt, u draagt hiermee bij aan veiliger werken. Het meldpunt is bereikbaar via preventiemedewerker.fme.nl. De meldingen worden vertrouwelijk behandeld en geaggregeerd tot brancheniveau.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven