Ga naar hoofdinhoud

Flinke order voor gesmede cilinders

MSE Metal Service Europe in Leerdam heeft een omvang-rijke opdracht geboekt voor 36 grote cilinderbehuizingen voor hydraulische cilinders, afkomstig van et smeed- en bewerkingsbedrijf OFAR uit het Noord-Italiaanse Visano. Het gaat om 36 cilinders met een doorsnede van 975 mm en een lengte van 1640 mm. De cilinders uit het materiaal S 355, hebben elk een massa van 5 ton, waardoor zeven à acht vrachtwagens nodig zijn om de gehele order van de gesmede en ruw voorbewerkte hydraulische cilinderbehuizingen in Nederland te krijgen.

Hoewel MSE in de achttien jaar dat het bedrijf bestaat wel wat gewend is, is dit ook voor de Leerdammers een opzienbarende opdracht. Dit geldt zeker wat betreft de grootte, maar ook qua nauwkeurigheid van de producten, de bemiddeling en de afhandeling van de benodigde certificaten.

De cilinders worden in Italië na het smeden ruw voorbewerkt; maar de binnendiameter moet met een tolerantie van 0,05 mm worden uitgedraaid. Dit gebeurt bij MSE. De uiteindelijke nabewerking, zoals het honen en het aanbrengen van het gatenpatroon op de kop, gebeurt uiteindelijk door de afnemer zelf.

Metal Service Europe
MSE Metal Service Europe levert onder andere aan grote apparatenbouwers, ketelbouwers, pompenfabrikanten, tandwielfabrikanten, hydraulische, chemische en petrochemische industrieën, turbinebouwers, fabrikanten van afsluiters en fijnmechanische industrieën. Het bedrijf fungeert als agent tussen afnemers in de Benelux en diverse producerende buitenlandse bedrijven. De belangrijkste toeleveranciers zijn te vinden in West-Europese industrielanden als Italië, Duitsland, Spanje en Frankrijk.

Het bedrijf doet al jaren zaken met OFAR Italia, met name voor gesmede producten ten behoeve van diverse markten in Vlaanderen en Nederland. Hoewel het bedrijf ook wel wat inkoopt in China, de VS en Canada ligt de nadruk op de samenwerking met West-Europese bedrijven.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven