Ga naar hoofdinhoud

Filmprijs voor beste documentaire veilig werken

Het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA) steunt voor de eerste keer de Healthy workplaces film award voor de beste documentaire over werkgerelateerde onderwerpen. De prijs, een geldbedrag van 8000 euro, wordt uitgereikt tijdens het Internationale Leipzig Festival voor documentaire en animatiefilm.

De award onderscheidt een documentairefilm die focust op de mens in een veranderende werkwereld. Wat zijn de lichamelijke en psychosociale gevolgen van de economische verschuiving? Wat gebeurt er met mensen die onze werkwereld niet bij kunnen houden? Wat heeft de globaliserende economie voor invloed op de rechten van de arbeiders? Hoe moet de wereld omgaan met de toenemende hoeveelheid gastarbeiders?

Gezond werken
Het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk is door de Europese Unie opgericht om te helpen voldoen aan de informatiebehoefte op het gebied van beroepsveiligheid en -gezondheid. Het Agentschap, dat zetelt in Bilbao, Spanje, streeft ernaar het leven van mensen op het werk te verbeteren door de technische, wetenschappelijke en economische informatieflow, tussen iedereen die betrokken is bij beroepsveiligheid en -gezondheidszaken, te verbeteren.

Getrouw aan de traditie als “Window to the World“ (venster op de wereld) presenteert het Internationale Leipzig Festival voor Documentaire en Animatiefilm weer de beste en nieuwste animatie- en documentairefilms uit meer dan 50 landen aan het publiek, tussen 26 oktober en 1 november 2009. De awarduitreiking vindt plaats op 31 oktober 2009 in Leipzig, Duitsland.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven