Ga naar hoofdinhoud

Fiets met middenmotor valt in de prijzen

De TDR FluxX e-bike van Theo de Rooij Bikes (TDR) heeft de Eurobike Gold Award in de categorie ‘e-Bikes’ gewonnen tijdens de Eurobike Show in Friedrichs-hafen, de belangrijkste fietsbeurs ter wereld. In totaal dongen 41 e-bikes mee naar de award. De jury noemde de fiets de ‘e-bike van de toekomst die elek-trisch, automatisch schakelen en motorondersteuning combineert’. De motor voor de prijswinnaar is afkomstig van Creusen.

TDR staat voor Theo de Rooij, voormalig wielerprofessional, ploegleider en directeur van de Rabobank Wielerploegen. Hij vormt tevens met een zaken-partner de basis van een bedrijf dat een met goede rijeigenschappen en vernieuwende kenmerken fiets bouwde, die volledig in Nederland is ont-wikkeld en veel Europese componenten van hoge kwaliteit telt.

Nederlandse motor
Nederlandse kwaliteit vereist een Nederlandse motorenpartner en TDR vond deze in Creusen Smart Motor Concepts. De prijswinnende TDR FluxX bevat een nieuw ontwikkelde middenmotor met een vermogen van 250 W.


De motorunit is in de onderzijde van de zitbuis gemonteerd, tussen de wielen. Het zwaartepunt ligt daardoor laag en in het hart van de fiets waardoor de fietser geen onvoorspelbaar rijgedrag ervaart.

De motor levert vermogen aan de trapas, waar ook de fietser zelf zijn energie levert. Omdat de motor alleen ondersteunt wanneer het nodig is, wordt de energie van de berijder en die van de accu zo efficiënt mogelijk gebruikt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven