Ga naar hoofdinhoud

FHI en Feda organiseren beurs in 2014

Federatie Aandrijven en Automatiseren (Feda) en FHI hebben een volgende stap gezet in de samenwerking met de grootste technologische beurs voor aandrijven, industriële automatisering, industriële elektronica en laboratorium technologie. Met Jaarbeurs Utrecht is een overeenkomst getekend voor een nieuwe technologische beurs in 2014, 2016, 2018 en 2020. In ieder van deze jaren zal de beurs eind september / begin oktober plaatsvinden.

De voorzitters Rob Hommersen (Endress+Hauser) van Feda en Eric van Schagen (Simac Techniek) van FHI zijn tevreden over de nieuwe stap. “Jaarbeurs Utrecht als vastgestelde locatie biedt helderheid naar de markt. Het resulteert in een sterke beurs voor de bezoekers met een breed aanbod van technologie. Dat biedt kansen aan industrie, zorg, laboratoria en kennisinstituten.

In de intensieve samenwerking tussen Feda en FHI worden Industriële Automatisering, -Elektronica, Aandrijftechniek en Laboratorium Technologie onder de aandacht gebracht. De bundeling van krachten heeft voordelen voor bezoekers aan de technologische beurzen in eenduidigheid en samenhang.”

Naar de mening van de redactie geldt dat echter alleen voor degenen die zich met de industriële automatisering bezig houden. Wie naar een beurs komt op zoek naar een grote tandwielkast of hydraulische aandrijving, zal in de regel niet zijn geïnteresseerd in pipetten, reageerbuizen en gaschromatografen. Gezien de ontwikkeling van de aandrijfbeurzen en van Het Instrument, trouwens van vakbeurzen in het algemeen, zal eerst moeten blijken of de editie van 2014 een succes wordt. Het reserveren van beurstijd tot 2020 vindt uw redactie in elk geval wel érg optimistisch.

De komende maanden wordt gewerkt aan de diverse thema’s voor de nieuw te organiseren beurs en zal de naam bekend worden gemaakt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven