Ga naar hoofdinhoud

Festo schrijft dubbele groeicijfers

Op de openingsdag van de Hannover Messe presenteerde Festo de cijfers over het afgelopen jaar. De sterke groei van de markt in Europa en Duitsland, in combinatie met de focus op snelgroeiende regio´s als Azië en de beide Amerika’s, hebben geleid tot een record-omzet in het jaar 2010. De wereldwijde omzet steeg met maar liefst 37% tot 1,8 miljard euro (vorig jaar 1,3 miljard).

In Europa, traditioneel de grootste markt voor het Zuidduitse bedrijf, steeg het omzetvolume met 31%, in Azië met 75 % en in Noord- en Zuid-Amerika met 45 %. Thuismarkt Duitsland ontwikkelde zich aanvankelijk wat zwakker, maar in de rest van het jaar steeg de omzet sterk, resul-terend in een groei van 33% over het gehele jaar.

Festo richt zich behalve op de Europese activiteiten sinds 2010 vooral op de overige continenten, om de groeimogelijkheden in de zich opnieuw verdelende wereldwijde markten optimaal te benutten. Als familie-onderneming will het bedrijf hiermee zijn financiële onafhankelijkheid versterken en zich in zijn globale Supply Chain zodanig opstellen, dat ze in de toekomst nog sneller en flexibeler kan reageren op extreme veranderingen in internationale markten.

Investeringen
De activiteiten in voor het bedrijf vrij nieuwe gebieden als elektrische aandrijvingen, procesautomatisering, training en consulting werden verder uitgebouwd om klanten een volledig aanbod en een One Stop Shopping op het gebied van productie- en procesautomatisering te bieden.

Ook het aantal medewerkers steeg fors in 2010, van 13.500 in 2009 naar 14.600 eind 2010. Daarvan zijn er 6.800 werkzaam in Duitsland (was 6.600) en 7.800 (was 6.900) daarbuiten. Ondanks de naweeën van de financiele crisis investeerde de onderneming in2010 aanzienlijk in verdere scholing van medewerkers en in op de toekomst gerichte technologieen. Van de omzet wird 9,5 % geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling.

Op de Hannover Messe 2011 resulteerde dat in liefst 66 nieuwe producten en tal van oplossingen voor veilige, intelligente en energetisch efficiente groene productie, van Mechatronic Motion Solutions tot bionica.

Vooruitzichten
Voor het huidige boekjaar rekent het bedrijf wederom op een toename van de omzet wereldwijd van ruim boven de 10 %. Om de groei te kunnen doorzetten, investeert het bedrijf dit jaar meer dan 100 miljoen euro. Meer dan de helft daarvan zal in Duitsland terechtkomen, en daarvan meer dan twee derde deel in productie, machines, installaties en gereedschappen, vooral voor de nieuwe producten.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven