Ga naar hoofdinhoud

Festo opent Competence Centre

Onlangs was de officiële opening van het Festo Competence Centre in Delft, een bijzondere ruimte waarin een drietal engineeringsconcepten onder het overkoepelende thema ‘Sustainable innovation’ wordt toegelicht. Het gaat hierbij om de concepten Safety engineering, Eco engineering en Ratio engineering. Het eerste concept gaat in op veiligheid, de tweede op duurzaamheid en energiebesparing en de derde op efficiëntie. Gecombineerd komen deze drie concepten tegemoet aan de eisen van de huidige machine- en installatiebouwer.

Thomas Pehrson, algemeen directeur van Festo Nederland, gebruikte tijdens de opening van de Competence Centre een metafoor uit de natuur voor zijn bedrijf. Belangrijk is dat een bedrijf het vermogen moet hebben om zich continu aan te passen aan nieuwe uitdagingen. Volgens Pehrson heeft zowel een kameleon als Festo deze eigenschap. “Kameleons zijn een van de meest succesvolle dierfamilies van reptielen, die zich door hun aanpassingsvermogen hebben verspreid over meerdere werelddelen”. De ‘44 jaar succesvolle evolutie’ van Festo in Nederland heeft er toe geleid dat het marktleider is in pneumatiek met 50 miljoen Euro omzet.

Samen doorlooptijden verlagen
Pehrson: “De inzet van duurzame innovatie van Festo houdt in dat je technologie moet toepassen die energie en kosten bespaart, rendement verhoogt en veiligheid voor mens en proces garandeert.” Festo heeft met het openen van het nieuwe Competence Centre een vervolg gegeven aan bovenstaande uitgangspunten. Hier is te zien, te voelen, te ruiken en te horen op welke manier Festo erin slaagt om lage bedrijfskosten, korte doorlooptijden en flexibele inzetbaarheid te combineren met veiligheid en respect voor mens en milieu.

Voor het eerst hebben Festo en een aantal van zijn klanten de handen ineengeslagen om te laten zien hoe ontwikkelaars van high-tech producten samen doorlooptijden kunnen verlagen. Tijdens de opening van het Competence Centre werd een aantal presentaties en workshops aan die thematiek gewijd. Samen met de klanten heeft Festo laten zien door samen te ontwikkelen en te bouwen dat de weg van concept naar installatie aanzienlijk verkort kan worden.

De Smart Cabinets zijn gebaseerd op het CPX-platform en inpasbaar in elke automatiseringsomgeving 

De time-to-market van een machine kan worden verminderd door complete aandrijf- of besturingsfuncties kant- en klaar getest aan te leveren en hoe logistieke en installatiekosten worden gedrukt door het aanleveren van inbouwklare assemblies of montageklare kits voor complete functies.

Doordat specialisten van Festo gedurende de ‘life cycle’ van een machine als het ware over de schouder van de klant mee kijkt, is er een zekerheid dat er altijd gebruik gemaakt wordt van de nieuwste technologieën. Door dit proces kan een voorsprong op de concurrentie behouden en zelf uitgebouwd worden.


Het volledig artikel vindt u in het mei-nummer van Aandrijftechniek.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven