Ga naar hoofdinhoud

Festo blijft groeien

Op de eerste dag van de Hannover Messe gaf Festo haar traditionele persconferentie. De omzetgroei van 6% tot 2,24 miljard euro in 2012 was vooral te danken aan de stijgende lijn in Noord- en Zuid America en Oost-Europa. Azie en West-Europa bleven iets achter bij de verwachtingen. In Azie en Afrika wordt vooral geautomatiseerd om het gebrek aan gekwalificeerd personeel te compenseren. Het aantal werknemers steeg met 700 tot 16.200 man/vrouw wereldwijd.

Komen jaar will Festo 185 miljoen euro investeren in nieuwe producten en klantgerichte oplossingen. In de vestiging in Rohrbach (D) is de productieafdeling uitgebreid en is er daarnaast ook een producttechnologiecentrum gebouwd. Komend jaar verwacht Festo veel succes met het besturingsplatform CPX (zie foto) dat functies als diagnose, conditiebewaking, veiligheid en zowel elektrische- en pneumatische automatiseringstechniek in een behuizing integreert.

Ook het softwareprogramma L3C (life cycle, cost, calculator) en het preciese en snelle EXCM positioneersysteem zijn producten die volgens Festo zullen bijdragen aan een bescheiden groei van 3% tot 6% in 2013.

Ook kwam energiebesparing weer ter sprake, en in veel installaties kan het energiegebruik met een derde worden terug gebracht. Het is niet alleen een kwestie van het terugdringen van persluchtapplicaties ten opzichte van elektrische componenten. Iedere installatie zou eigenlijk in zijn geheel moeten worden bekeken. Er is bijvoorbeeld veel winst te boeken met het reduceren van de werkdruk daar waar dat mogelijk is.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven