Branche nieuws

Facta neemt Van Ham over

Per 12 maart 2013 heeft Facta uit Uitgeest de aandelen van Van Ham Elektromotoren uit Vlaardingen overgenomen. Beide bedrijven zijn reeds decennia lang actief in onderhoud, reparatie, revisie en verkoop van ‘rotating equipment’ en beschikken allebei ook over een eigen wikkelarij. Met het samenvoegen van de kennis en ervaring van beide bedrijven zal men nog beter in staat zijn om de markt te kunnen bedienen en de continuïteit te blijven waarborgen.

Zowel Facta als Van Ham zal de activiteiten autonoom blijven uitvoeren vanuit de eigen vestiging. Door de samenwerking ontstaat de capaciteit om snel en goed op de behoeften van klanten in te spelen, in zowel Noord- als Zuid Holland. Facta beschikt over een serviceafdeling die 24×7 werkzaamheden op locatie kan uitvoeren. Dit zal nu ook aan de klanten van Van Ham beschikbaar worden gesteld.

Facta en Van Ham
Facta is een elektrotechnisch en mechanisch bedrijf met ervaring in onderhoud, revisie, reparatie en verkoop van rotating equipment en (vuilwater-)pompinstallaties. Facta heeft circa 85 medewerkers en is gevestigd in Uitgeest.

Behalve de eigen werkplaats met onder andere een wikkelarij, spuiterij, draaierij en paneelbouwafdeling heeft Facta de nodige servicemonteurs die op locatie reparaties en onderhoud uitvoeren. Het bedrijf is onder meer actief voor de industrie, windenergie, scheepvaart, overheden, bouw en liftenfabrikanten.

Van Ham is een wikkel-, reparatie- en revisiebedrijf op het gebied van rotating equipment met veel kennis van generatoren en elektromotoren (ook gelijkstroom). Er zijn twaalf medewerkers. Van Ham werkt voor de scheepvaart, offshore en de industrie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven