Ga naar hoofdinhoud

Faalanalyse in windturbines

Op 20 en 21 maart 2013 organiseert het VDI Wissensforum de eerste Internationale Conferentie Betrouwbaarheid en faalanalyse van windturbines. Het congres in Hamburg zal ingaan op mogelijkheden om de betrouwbaarheid van windturbines te verbeteren. Het aantal windturbines in Europa stijgt al jaren en daarmee ook de eisen aan hun operationele betrouwbaarheid en veiligheid.

Windturbines zijn onderhevig aan veroudering en zullen dus steeds vatbaarder worden voor storingen en uitval. Betrouwbaarheid is nog veel belangrijker voor offshore windturbines omdat ze moeilijk zijn te bereiken. Bovendien hebben corrosie en golven een grote impact op hun operationele veiligheid.

Reparatie- en onderhoudswerkzaamheden en stilstandtijden vormen een belangrijk deel van de operationele kosten en deze moeten worden geminimaliseerd. Met deze achtergrond moet de eerste internationale VDI conferentie ‘Betrouwbaarheid en faalanalyse van windturbines’ het platform worden om effectieve methoden voor de analyse van structureel falen te bespreken.

Programma
De tweedaagse conferentie zal zich richten op de analyse van structureel falen van windturbines. Sprekers van Timken, REpower en Wikov Industrie zullen vertellen over mogelijkheden om de betrouwbaarheid van overbrengingen te verbeteren. Deskundigen van HMS en de Spaanse National Research Council zullen spreken over schadepatronen en soorten schade in rotorbladen en de vroegtijdige opsporing daarvan.

Vertegenwoordigers van GE Sensing & Inspection Technologies en Gamesa laten zien hoe structurele schade zo vroeg mogelijk is te identificeren met behulp van monitoringsystemen voor de belangrijkste componenten, met als doel hun levensduur te verlengen en de kosten te verlagen. Daarnaast komen er presentaties van Renk, de Technische Universiteit Delft en de Universiteit van Southampton.

Het programma zal ook ingaan op methoden om om te gaan met schades in offshore parken die worden blootgesteld aan bijzondere belastingen. Sprekers van Hempel en Cotes vertellen hoe offshore-installaties zijn te beschermen tegen de effecten van corrosie en vocht.

Voor het programma en registratie kunt u terecht op de website van de VDI (Foto: VDI Wissensforum / Fotalia)

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven