Ga naar hoofdinhoud

Export Nederlandse ‘groene technologie’

Tocardo International, marktleider in de productie van vrijstaande waterkrachtturbines, gaat samen met andere Nederlandse bedrijven, wetenschappelijke instellingen en de overheid de marktkansen voor Nederlandse groene technologie in de Verenigde Staten en Canada bevorderen.

De waterkrachtspecialist uit Den Oever tekende deze week een convenant met het Agentschap NL van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Tocardo sloot dit convenant als lid van ‘Orange goes green’, een cluster van zeven bedrijven dat contracten voor de deelnemende partners wil binnenhalen. Ook streven de partijen naar kennisoverdracht tussen Nederlandse en Amerikaanse overheden, kennisinstellingen en bedrijven.

Grootste investeerders
“De Verenigde Staten en Canada zijn kansrijke markten voor Nederlandse duurzame technologie. Zij zijn de grootste investeerders in duurzaamheid ter wereld,” zegt Hans van Breugel, CEO van Tocardo.
Het convenant is het eerste in het kader van het Partners for International Business (PIB) programma, dat in 2011 door de Nederlandse overheid werd ingevoerd als innovatieve vorm van publiek-private samenwerking. Met diplomatieke steun wordt gericht gezocht naar contracten voor het bedrijfsleven.

Biobased Economy
Het Orange goes Green cluster richt zich op de thema’s duurzame energie, ‘biobased economy’, energie-efficiëntie, energie-opslag, smart grid/city en elektrisch transport. Tot de ondertekenaars behoren – naast Tocardo – Rabobank, Deerns, Ecofys, Priva, IF Technology, en Aqualiner. Real NewEnergy, een Nederlands-Amerikaans bedrijf voor duurzame energie, vertegenwoordigt het initiatief in de Verenigde Staten. Het Nederlandse Consulaat Generaal in San Francisco ondersteunt de samenwerking.

Tocardo
Tocardo ontwikkelt turbines voor het opwekken van elektriciteit in rivieren, zee- en getijdenstromingen en is vooralsnog het enige bedrijf ter wereld dat turbines op commerciële basis verkoopt. Het bedrijf levert zijn technologie wereldwijd. Onlangs sloot Tocardo een contract voor de levering van 25 turbines aan Nepal, een van de grootste transacties in de markt voor opwekking van energie uit snelstromende rivieren.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven