Ga naar hoofdinhoud

Europort trekt 31.000 bezoekers

Bijna 31.000 bezoekers hebben de vakbeurs Europort bezocht, die van 8 tot en met 11 november in Ahoy Rotterdam plaatsvond. Het aantal is bijna een evenaring van twee jaar geleden. De bezoekers lieten zich op deze tweejaarlijkse vakbeurs inspireren door productinnovaties, geavanceerde, groene technologie en boeiende conferenties. De algehele indruk was dat de maritieme sector de toekomst positief tegemoet kan zien.

Op de internationale, maritieme vakbeurs Europort werd de basis gelegd voor innovaties van de toekomst. Vele samenwerkingen werden bekrachtigd en nieuwe tot stand gebracht. Alle segmenten van de maritieme industrie waren goed vertegenwoordigd op de beurs, met name de binnenvaart, zeevaart en de offshore. 70% van de bezoekers was direct betrokken bij het nemen van beslissingen, waarvan bijna 20% als eindbeslisser.
Scheepseigenaren, scheepsmanagement, scheepsbouwers, scheepsreparateurs en –onderhoud behoorden tot de kern van de bezoekersdoelgroep. Naast contact met de ruim 1.000 exposanten, bezocht een groot deel van de bezoekers het congresprogramma dat voor ieder wat wils bood.

Raymond Siliakus, Beursmanager van organisator Ahoy Rotterdam: “Tijdens het evenement was Europort het centrum van maritieme innovaties met bezoekers afkomstig uit de hele wereld. We hebben vele in het oog springende stands op de beurs gehad. Toonaangevende technologie en slimme oplossingen werden gepresenteerd waarvan we zeker weten dat zij een positieve impuls geven aan de maritieme industrie.” Het groene en duurzame karakter van de maritieme branche werd duidelijk in beeld gebracht door de op de beurs uitgezette Groene Route met 48 bedrijven. Een belangrijke taak voor de sector is om ook in de toekomst gekwalificeerd personeel op te leiden.

Geavanceerde technology
Moritz Krijger, Algemeen Directeur van Alewijnse Marine Technology, was spreker op een van de Advanced Technology Conferences. Hij benadrukt het belang van geavanceerde technologie in de Europese maritieme industrie: “Veel van de technologieën die wij op Europort laten zien, zijn het resultaat van samenwerking in de industrie. Er is absoluut behoefte aan innovaties en aan beurzen als Europort om deze te laten zien. Wij komen hier in contact met scheepswerven, scheepseigenaren, ontwerpers van schepen en industriële partners.”

De volgende editie van Europort vindt plaats van 5 tot en met 8 november 2013.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven