Ga naar hoofdinhoud

Europort platform voor maritieme wereld

Om in de maritieme markt voorop te lopen, zijn geavanceerde technologie en innovatieve concepten nodig. Europort 2013 van 5 t/m 8 november 2013 moet de ontmoetingsplaats worden voor pioniers in maritieme technologie. Meer dan duizend exposanten presenteren in Ahoy Rotterdam hun oplossingen voor de toekomst. Het evenement wordt gezocht door maritieme uit de hele wereld.

De slogan ‘Pioneers in Maritime Technology’ is een directe doorvertaling van het thema ‘Advanced Technology’ dat de afgelopen twee edities de campagnedrager was van Europort. Hiermee geeft Ahoy aan dat het voortbouwt aan een versterking van de positionering van deze vakbeurs.

In de nieuwe campagne zullen ook de negen iconen die symbool staan voor de focusmarkten van de beurs weer worden ingezet.

Congresprogramma
Europort biedt ook weer een uitgebreid congresprogramma. Grote thema’s als kostenoptimalisatie, duurzaamheid en menselijk kapitaal staan centraal. In het programma is aandacht voor het moderniseren van schepen, voor emissie- en brandstofbeperking, voor toepassing van LNG en voor innovatieve veiligheidsconcepten. Daarnaast staan financieringsmodellen, product life cycle management en cost of ownership op het programma.

De ‘Groene Route’ uit 2009 en 2011 krijgt in 2013 een vervolg. Bezoekers worden langs exposanten geleid die aantoonbaar bijdragen aan reductie van de milieubelasting. In lijn met het thema ‘Pioneers in maritime technology’ organiseert Europort in samenwerking met HME ‘Advanced Technology Conferences’. Bedrijven presenteren hier voorbeelden van geavanceerde technologie die toegepast wordt om ’s werelds meest complexe schepen te bouwen.

Beursplattegrond online
Met de lancering van het nieuwe beursthema per 1 september komt ook de beursplattegrond online . Inmiddels is reeds 65% van de beschikbare standruimte definitief gereserveerd. Deelname aan Europort is met name interessant voor fabrikanten en leveranciers op het gebied van scheepsbouw, reparatie en ombouw, voortstuwing en manoeuvreren, elektronica, communicatie & navigatie, mechanische en hulpsystemen en maritieme diensten.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven