Ga naar hoofdinhoud

ESI-CIT Group scoort flinke order

ESI-CIT Group, het ingenieursbureau in het Belgische Hasselt dat is gespe-cialiseerd in hoogwaardige test- en meetoplossingen, heeft met het Engelse XAAR een contract gesloten voor de levering van een aantal machines voor de kwaliteitscontrole en microassemblage van inkjet printkoppen voor industrieel gebruik. Met de overeenkomst is een bedrag gemoeid van 2,2 miljoen euro.

XAAR is een van de grote wereldspelers voor dit soort printkoppen. Perfecte kwali-teit van de koppen is essentieel in het businessmodel van deze Engelse aanbieder. Iedere inktdruppel moet tot op de micro-meter juist vallen. Om die kwaliteit te controleren, werkt het bedrijf al jaren samen met ESI-CIT Group. De bestelde machines behoren tot het hart van de productie uitbreiding voor de nieuwe printkop.

Samenspel
De test- en meetapparatuur die ESI-CIT onder andere voor zowel grote als kleine afnemers ontwikkelt, vormt een samenspel van software, elektro-techniek, elektronica, mechanica, hydrauliek en optica. Behalve apparatuur voor kwalteitscontrole en kalibratie van de eindproducten levert de Belgi-sche onderneming de Engelsen ook apparatuur die de microassemblage van de printkoppen voor hun rekening nemen. In een productieproces waar het eindproduct zeer nauwkeurig moet zijn, is ook de assemblage precisiewerk. Het past in de marktstrategie van ESI-CTI om niet alleen het meetgedeelte van zulke machine te leveren maar alle onderdelen die voor de assemblage noodzakelijk zijn.

Door de al jaren bestaande samenwerking met XAAR evolueerde ESI-CIT van een leverancier van meet- en controlesoftware tot een bedrijf dat totale oplossingen biedt op zowel soft- als hardwarevlak voor het meten en controleren van alle soorten producten. Door deze ontwikkeling konden de Belgen het aanbod dienstverlening verbreden en wordt het bedrijf steeds meer een strategische partner voor bedrijven.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven