Ga naar hoofdinhoud

Eriks neemt Elastomer Research Testing over

Eriks heeft vandaag via haar groepsmaatschappij Eriks bv in Alkmaar, Elastomer Research Testing B.V. (ERT) in Deventer overgenomen. ERT is een onafhankelijk, ISO 17025 geaccrediteerd onderzoek- en testlabora-torium voor rubber.

De klantenkring van ERT bestaat uit fabrikanten en eindgebruikers van rubber producten, alsook uit producenten en leveranciers van grondstoffen, gebruikt bij de productie van rubber producten. Met een team van acht medewerkers, realiseert het bedrijf een omzet van ruim een miljoen euro.

Eriks, opgericht in 1940, is een internationale industriële dienstverlener die een hoogwaardig en breed assortiment van werktuigbouwkundige compo-nenten en daarop aansluitende technische en logistieke diensten aanbiedt. Het huidige assortiment, inclusief de daarin opgenomen technische en logistieke dienstverlening, is verdeeld in vijf kernactiviteiten:

  • stromingstechniek
  • afdichtingtechniek
  • lager- en aandrijftechniek, inclusief reparatie en monitoring van elektromechanische componenten en installaties
  • industriële kunststoffen en
  • gereedschappen en onderhoudsproducten

Eriks bestaat nu uit meer dan 65 groepsmaatschappijen met vestigingen in 27 landen en levert aan meer dan 200.000 klanten. In het jaar 2011 heeft de onderneming een netto-omzet van 1,3 miljard euro gerealiseerd en is geheel in eigendom van SHV Holdings NV, een familiebedrijf met een netto-omzet van 16 miljard euro in 2010.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven