Ga naar hoofdinhoud

Eriks Aandrijftechniek schrijft prijsvraag uit

Brancheorganisatie Feda en vakblad Aandrijftechniek hebben besloten de innova-tieprijzen voor dit jaar niet uit te reiken nadat bedrijven te weinig innovatief bleken. Dat weerhoudt Eriks Aan-drijftechniek in Schoonhoven (voorheen Elmeq) er niet van om de ‘Eriks Aandrijftech-niek Engineering Challenge 2010’ te organiseren. Kwes-tie van budget misschien? Het bedrijf van het winnende project ontvangt namelijk een cheque voor veertig engineering-uren ter waarde van maxi-maal 5.000 euro.

OEM-bedrijven kunnen projecten indienen op het gebied van Motion Control. Elk project wordt door een juryteam van Eriks Aandrijftechniek beoordeeld op een aantal punten. Behalve een engineering cheque voor de winnaar zijn er Landrover Experiences voor de winnaar en de nummers twee en drie krijgen.

`Met deze prijs willen innovatie versnellen,” zegt Egbert Stremmelaar, directeur van het bedrijf in Schoonhoven. “Beter en sneller innoveren en ontwikkelen betekent immers dat een product of machine sneller op de markt gebracht kan worden. Dat vertaalt zich niet alleen in een voorsprong op de concurrentie, maar ook in betere financiële resultaten. Onze engineers kunnen bedrijven op het gebied van motion control gericht ondersteunen en gaan daarbij net even een paar stappen verder.”

Van ‘Insperience’ naar ‘Experience’

De achterliggende gedachte van de ‘Engineering Challenge’ is bovendien dat de beste manier om kennis te maken met onze veelzijdige engineering-mogelijkheden, is om deze persoonlijk te ervaren”, vervolgt Stremmelaar. “Van ‘Insperience’ naar ‘Experience’ dus. Vandaar ook dat we geen geld weggeven, maar engineeringuren.

Veel constructeurs denken te snel in concrete oplossingen. Vaak uit ge-woonte en/of omdat ze met bepaalde producten en systemen al jaren ervaring hebben. Onze engineers zijn gewend om ‘outside the box’ te denken. Door in een vroeg stadium nauw met deze experts samen te werken, kunnen bedrijven hun aandrijfsystemen sneller, doelgerichter en effectiever ontwikkelen!”

Meer informatie

Geïnteresseerden kunnen alle informatie over de ‘Eriks Aandrijftechniek Engineering Challenge 2010’ vinden op de website van het bedrijf. De aan-melding moet voor het einde van de Vakbeurs Aandrijftechniek 2010 (dus uiterlijk 8 oktober) worden ingediend. Eind oktober of begin november 2010 worden de winnaars bekend gemaakt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven