Ga naar hoofdinhoud

Eplan Platform versie 2.1 tijdens roadshow

Een jaar na het Platform 2.0 komt Eplan met een nieuwe release. Het Eplan Platform versie 2.1 bevat tal van vernieuwende features die het dagelijkse leven van engineers gemakkelijker maken. Halverwege oktober 2011 kunnen Eplan klanten met software-service een update pakket verwachten.

In steeds meer engineeringafdelingen in alle mogelijke sectoren wereldwijd valt het interdisciplinaire Eplan-platform niet meer weg te denken. Maar Eplan is meer dan een systeemleverancier, het bedrijf is uitgegroeid tot een strategische partner die haar klanten traint en begeleidt naar de optimalisering van hun engineering. In deze partnerrol moet Eplan continu luisteren naar de wensen op de markt. Dat resulteert in regelmatige updates van het Eplan-platform, met extra features die het engineeringproces vergemakkelijken.

Pro Panel Professional
Zo bevat het nieuwe Platform versie 2.1 Pro Panel Professional voor XL schakelkastontwerp. Deze module zorgt in de elektro-, pneumatisch- en hydraulisch- technische montagebouw voor een goede, foutloze en eenduidige documentatie en staat zelfs in voor alle productiegegevens voor draadconfectioneringsmachines en NC-boorautomaten.

Snelle routering van kabels
kabels en geleiders kunnen nu worden gerouteerd in een 3D montageopbouw (afbeelding: Eplan)

Uitbreidingen Data Portal en projectdatabank
Het Eplan Data Portal kreeg nieuwe koppelingen met onder andere de Rittal Therm-configurator en de Endress+Hauser productconfigurator. Het portaal groeide verder uit. Het bevat nu al 36 bedrijven en 170.000 artikelen. Ook de projectdatabank werd geoptimaliseerd. Met een beter multi-userperformance en -management hebben gebruikers nu een helder overzicht van de acties van iedere afzonderlijke bewerker in het project. Ook de filtertechniek, weergave in navigators, actualisering van verbindingen en verwerkingen winnen aan daadkracht.

Fluid nog vloeiender
Er is ook goed nieuws voor Eplan Fluid-gebruikers, met de nieuwe Eplan Fluid-versies het draaien en spiegelen van logische symbolen en macro’s mogelijk geworden. De module voor Sequential Function Charts geeft procesafloop-diagrammen helder weer als functie- of Grafcet-diagrammen. Resultaat? Een nog uniformer engineeringproces en een vlottere individuele afstemming.

Roadshow in Benelux
Deze en alle andere vernieuwingen stelt Eplan voor tijdens een grootschalige roadshow in de Benelux. Met naast België ook stopplaatsen in Waalre, Assen, Zevenaar en Reeuwijk. Tijdens de roadshow ontvangen klanten informatie over de nieuwigheden, zodat ze de efficiëntie in hun engineering meteen kunnen toepassen.

Data roadshow Nederland:
28 oktober – Waalre, Technology & Training Center
3 november – Assen, hotel Van der Valk Hotel Assen
4 november – Zevenaar Technology & Training Center
8 november – Reeuwijk, Technology & Training Center

De roadshows vinden telkens plaats van 13.00 tot 16.00 uur. Vanaf 12.30 uur worden klanten verwelkomt met een broodje.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven