Ga naar hoofdinhoud

EpiGaN start productie in Hasselt

EpiGaN heeft zijn nieuwe productielocatie op de Research Campus in Hasselt (België) officieel geopend. Volgens dit bedrijf is de campus de ideale locatie voor de massaproductie van zijn galliumnitride epitaxiale materiaal. EpiGaN vond er het noodzakelijke kader voor de clean-room faciliteiten die nodig zijn voor de productie van GaN-op-Si. De locatie in de driehoek Eindhoven – Leuven – Aken past in het streven het bedrijf internationaal op de kaart te zetten.

EpiGaN is in 2010 opgericht als spin-off van het Belgische onderzoeks-instituut IMEC maar mag zich nu al een belangrijke speler in GaN-op-Si materiaaltechnologie noemen. Dit materiaal maakt een nieuwe generatie vermogenselektronica mogelijk, met prestaties die beter zijn dan die van de huidige elektronica op basis van silicium.

De technologie zal worden gebruikt voor een efficiënter energiegebruik: vermogensomzetters, voedingen voor computers, motoraansturingen, omvormers voor zonne-energie en ‘groener’ vervoer met een kleinere ecologische voetafdruk.

Galliumnitride
Het bedrijf biedt ‘state of the art’ GaN epitaxiale lagen die worden neer-geslagen op silicium tot 150 mm of, voor specifieke toepassingen, op siliciumcarbie. Wafer diameters van 200 mm zijn in ontwikkeling. De beschikbaarheid van grote wafers, die kunnen worden verwerkt in bestaande Si CMOS-productielijnen verklaart voor een deel hoe de GaN-op-Si technologie betaalbaarheid kan combineren met goede prestaties.

EpiGaN telt zes personen en is naarstig op zoek naar technische en commerciële medewerkers om de groeiende productie-inspanningen te ondersteunen. Vorig jaar kon het bedrijf de eerste wafermonsters leveren in Europa, de VS en Azië.

Ook in 2011 investeerde een consortium, bestaande uit Robert Bosch Venture Capital, Capricorn Cleantech Fund en LRM, in de bouw van de nieuwe productiefaciliteit. De huidige installatie maakt het mogelijk om bestaande en nieuwe klanten beter te bedienen op het gebied van GaN-op-Si. De timing lijkt goed nu tal van fabrikanten de mogelijkheden van deze nieuwe technologie onderzoeken.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven