Ga naar hoofdinhoud

EMO belangrijkste vakbeurs voor metaalbewerking

De volgende EMO, de belang-rijkste vakbeurs voor me-taalbewerking, vindt in 2011 weer in Duitsland plaats. Van 19 tot en met 24 september tonen fabrikanten van pro-ductietechniek in Hannover gereedschapmachines en alles wat daarbij hoort. De beurs wordt het topevene-ment van de branche. Een volledig dossier over deze beurs vindt u op de website van Metaal Magazine.

De EMO Hannover onderscheidt zich door een grote internationaliteit, een breed bereik, innovatiekracht en hoge kwaliteit bij bezoekers en expose-rende bedrijven. De organisatoren zijn optimistisch; de beurs moet aantonen dat de economische crisis uit de jaren 2009 en 2010 definitief overwonnen is.

Onder de exposerende bedrijven zijn alle landen die gereedschapmachines produceren op de EMO vertegenwoordigd. In 2007 kwamen 2.100 bedrijven uit 42 landen en daarvan was meer dan 60% afkomstig uit andere landen dan Duitsland. Tijdens de laatste editie in Hannover (2007) kwam een derde deel van de 166.500 vakbezoekers uit een ander land dan Duitsland (de EMO heeft een tweejaarlijkse frequentie en wordt elke acht jaar in Parijs of Milaan gehouden).

Aanbod
De EMO presenteert de actuele ontwikkelingen in de productietechniek over de gehele breedte, van afzonderlijke machines tot systemen en complete oplossingen voor de productie. Zwaartepunten zijn verspanende en om-vormende gereedschapmachines, productiesystemen, precisiegereed-schappen, meettechniek, automatische materiaalstromen, computeronder-steunde technologieën, besturings- en aandrijftechniek en toebehoren. De strikte indeling naar machinegroepen maakt het de bezoeker gemakkelijk zich te oriënteren en leidt hem snel naar het punt dat hem interesseert.

Als belangrijkste vakbeurs voor de metaalbewerking spreekt EMO de gehele sector aan. Bezoekers zijn afkomstig uit alle belangrijke afnemende bran-ches zoals voertuigbouw, lucht- en ruimtevaart, machinebouw, elektro-techniek, fijnmechanica en optica, metaalverwerkende industrie en medi-sche techniek.

Het belangrijkste nieuws van de EMO vindt u ook in nummer 7 van Metaal Magazine, dat 9 september verschijnt. U kunt een proefabonnement nemen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven