Ga naar hoofdinhoud

Elsto Services opent nieuwe vestiging

Stolk Transmission Services, één van de dochterondernemingen van de Stokvis Group, heeft recent de revisiewerkplaats van BIT van de Meerakker (onderdeel van de Numac Groep) in Weert overgenomen. Deze revisiewerkplaats gaat nu verder onder de naam Elsto Services.

Alexander Stokvis, directeur van Elsto Services: “Met deze strategische overname in het Limburgse Weert hebben we onze landelijke dekking als organisatie wederom uitgebreid. Door deze overname kunnen we nu nog betere regionale ondersteuning bieden in dit vestigingsgebied bij het uitvoeren van correctief en preventief onderhoud, al dan niet op basis van een onderhoudscontract. Daarnaast verzorgen we voor de relaties van Elsto Drives & Controls, die in dit gebied gevestigd zijn, voortaan reguliere ondersteuning vanuit deze vestiging.

De nieuwe werkplaats, met een oppervlakte van 1.000 m2, is goed geoutilleerd en voorzien van geavanceerde apparatuur voor het uitvoeren van specialistische onderhoudswerkzaamheden als het wikkelen van (servo-)motoren, balanceren, testen, (de-)monteren en spuiten van elektromechanische, roterende (ATEX gecertificeerde) machines. Ook kunnen complete refits worden uitgevoerd.

Elsto Services verzorgt merkonafhankelijk 24-uurs service op locatie voor onder andere de voedingsmiddelenindustrie, de farmaceutische industrie, de betonverwerking, de lichte en zware industrie en de grindsector. Onderhoudsstops kunnen hierdoor aanzienlijk worden verkort. Het complete servicepakket omvat uiteenlopende diensten van het geven van adviezen met betrekking tot vochtproblemen tot het leveren van reservedelen tot het vervangen van lagers. Ook het doormeten van de elektrische bekabeling tot het instellen van opnemers en het vervangen van de rotoren of andersoortige componenten behoren tot de diensten.

Om tijdens het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden zo snel mogelijk te kunnen beschikken over reservedelen is de voorraad elektromotoren en tandwielkasten onlangs fors uitgebreid. Ook Weert heeft nu een geheel eigen voorraad. Blijkt ondanks deze uitbreiding een bepaald component niet op voorraad te zijn, dan kan te allen tijde een beroep worden gedaan op de voorraad van de Stokvis Group.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven