Ga naar hoofdinhoud

‘Elektrotechniek’ in teken van duurzaamheid

Het thema van de vakbeurs Elektrotechniek is ‘Duurzaam Contact @ Elektrotechniek’. De afname van de voorraad fossiele brandstoffen en verduurzaming van de maatschappij onderstrepen de noodzaak van intelligent gebruik en beheer van elektriciteit. Ketenintegratie is volgens beursorganisator VNU Exhibitions geen mode-woord meer, maar absolute noodzaak. Het is één van de invals-hoeken op Elektrotechniek die van 3 tot en met 7 oktober wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht.

Elektrotechniek is de grootste vakbeurs in zijn soort in de Benelux. Verspreid over zes hallen zijn zo’n vierhonderd bedrijven te vinden, die actief zijn in de deelsectoren zonne- en alternatieve energie, industriële elektronica, industriële automatisering, domotica en verlichting. Iedere sector kent weer zijn eigen ontwikkeling. Een goed voorbeeld is LED.

Nevenprogramma
Ontwikkelingen en toepassingen op dit gebied volgen elkaar razendsnel op. De beurs biedt een platform aan professionals om kennis te nemen – en te delen – van diverse noviteiten op dit gebied. Het speciale Licht congres, in samenwerking met de Nederlandse Licht Associatie en Nederlandse Stichting Voor Verlichtingskunde, is hier een goed voorbeeld van. De verduurzaming van Elektrotechniek houdt echter niet op bij LED.

Samen met Uneto-VNI en Holland Solar worden met solar @ elektrotechniek in hal 9 de laatste ontwikkelingen op het gebied van alternatieve- en zonne-energie gepresenteerd. Dit jaar wordt een compleet inhoudelijk programma rond de beurs opgetuigd. De bezoeker moet niet alleen productinnovaties zien, maar ook het gevoel hebben dat de beurs inhoudelijk een toegevoegde waarde heeft geleverd. Voorbeelden daarvan zijn de ‘Dag van de instal-lateur’, het Domotica Congres, het lichtcongres, specialistische seminars, workshops en exposantenlezingen.

Op de eerste dag van de beurs, maandag 3 oktober 2011, wordt voor de tweede keer het Elektrotechniek diner georganiseerd. Dit netwerkmoment voor de branche is ook het toneel van de uitreiking van de ETOP Inno-vation Awards 2011 Juryprijs. Tevens wordt de ETOP Innovation Award 2011 Publieksprijs uitgereikt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven