Ga naar hoofdinhoud

Elektronica knalt tijdens D&E-event

Het thema van het D&E-event, Design Automation & Embedded Systems, is dit jaar ‘Knallen met elektronica’. Nieuwe technologieën komen knallend de markt op, maar ook moeten elektronicafirma’s in de huidige economie blijven knallen om de Nederlandse elektronicamarkt staande te houden.

Ontwikkelaars en toepassers van embedded systems maken tijdens het event kennis met de laatste technologieën en wisselen visies en ervaringen uit met vakgenoten. In de diverse presentaties wordt de kracht van elektronica getoond.

Mogelijkheden
Assembléon laat met Halt (Highly Accelerated Life Testen) zien hoe in een vroeg stadium kan worden vastgesteld waar de grenzen en beperkingen van elektronicacomponenten zitten. Dit leidt tot minder productretouren en lagere servicekosten.

Het projectteam van TU Delft toont een ontwerp van een elektrisch aangedreven superbus die knalhard voorbij komt met een snelheid tot 250 kilometer per uur. De projectleider vertelt over het ontwerp en de benodigde elektronica voor zowel de elektromotor als het radargebaseerde veiligheidssysteem.

Thales laat als laatste plenaire spreker onder meer zien hoe door een radarsysteem gericht kan worden geschoten. De ontwikkelfasen worden hierbij besproken, met een accent op het elektronicadeel. Een bezoek aan het D&E-event is gratis, mits men zich vooraf registreert op.

Het evenement, dat wordt georganiseerd door FHI, wordt gehouden op 24 september 2009 in het Evoluon in Eindhoven.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven