Ga naar hoofdinhoud

Eisma organiseert symposium voor maakindustrie

Nyenrode Business Universiteit en Eisma Industrialmedia zetten tijdens een inspiratiedag op donderdag 21 november de schijnwerpers op de maakindustrie. Het symposium Induvisie gaat in het bijzonder in op de rol die de maakindustrie kan spelen bij het oplossen van de nog immer doorzeurende crisis. Maken en exporteren moet weer de leidraad worden voor onze vaderlandse economie.

Ook in hoge lonen landen is het mogelijk om geld te verdienen – als je maar hightech bezig bent en de producten van de maakindustrie exporteert. Dat besef zijn wij in ons land kwijt geraakt. Het is de hoogste tijd dat de Nederlandse maakindustrie weer gaat bloeien. De inspiratiedag van Nyenrode Business Universiteit en Eisma Industrialmedia is bedoeld om dit inzicht uit te dragen.

Kennis speelt daarbij een sleutelrol. Ook producenten van typisch mechanische producten zoals machines met veelal handmatige werkzaamheden kunnen renderend zijn. Het gaat om kennis. Door eigentijdse maaktechnologie te ontwikkelen en te automatiseren kan een bedrijf concurrerend zijn en exporteren. Ook dan nog hebben bedrijven de plicht hun kennis voortdurend op peil te houden en verder te ontwikkelen. De Engelse (automobiel)industrie is een schoolvoorbeeld hoe het níet moet.

Zelfscheppend bezig zijn is bovendien leuker dan containers uit het Verre Oosten lossen en transporteren. In onze buurlanden is er meer trots op het zelf maken van producten dan in ons land en het ambacht krijgt er ook meer waardering.

Symposium
Het symposium Induvisie vindt plaats op donderdag 21 november 2013 van 13:30 u tot 17:30 u bij Business Universiteit Nyenrode. De sprekers zijn prominenten uit het bedrijfsleven, politiek, wetenschap en organisaties. Ze zijn de dragers van de boodschap ‘Maakindustrie trekt Nederland uit de crisis’ en willen dit uitdragen naar het bedrijfsleven, overheid en onderwijs. (foto: Reinold Tomberg, Metaal Magazine)

Sprekers zijn Frans van Seumeren (Van Seumeren groep/voorzitter FC Utrecht), Peter Bongaerts (directeur Beleid FME CWM), Jacques Reijniers (professor Purchasing Management bij Nyenrode), Egbert-Jan Sol (TNO Director High-tech Systems & Materials) en Ron van de Oetelaar (sinds 1 oktober general manager van Bosch Rexroth Nederland). Dagvoorzitter is Tom van ’t Hek.

De toegangsprijs bedraagt € 395; voor abonnees van de vakbladen van Eisma Industrialmedia bedraagt de prijs € 295. U kunt zich aanmelden via de website van Induvisie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven