Branche nieuws

Eigen radiostation voor de metaal

Vanaf 7 april 08:00 uur is Nederland een radiostation rijker: radio5xbeter. Geen nieuwe zuil binnen het omroepbestel, maar een peiler onder veilig en gezond werken. Vakbonden en werkgevers hebben hun krachten gebundeld en samen www.radio5xbeter.nl opgezet.

Via dit online radiostation bereiken zij 24/7 de 400.000 werknemers in 14.000 bedrijven met muziek, nieuws, weer, en natuurlijk: informatie en tips over hoe het werk veiliger en gezonder kan.

Week van de Veiligheid
Radio5xbeter is onderdeel van de Week van de Veiligheid, die partijen organiseren van 26 tot en met 30 april. In deze periode wordt veilig en gezond werken in de metaalsector gepromoot. Het centrale thema van deze week luidt: ‘Veiligheid: wat doe jij eraan?‘ . 

Samenwerkingsverband
Als jaren maakt de metaalsector serieus werk van veilig en gezond werken met ‘5xbeter, Werken is gezond’. Dit samenwerkingsverband van vakbonden en werkgevers biedt hulpmiddelen, onafhankelijk advies en informatie over veilig en gezond werken. Daarbij zijn dagelijks zeven veiligheidsexperts (‘ Verbetercoaches’ ) op pad om de arbeidsomstandigheden in de metaal verder te verbeteren en gezond werken te promoten.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven