Ga naar hoofdinhoud

Eerste editie van IA&D goed ontvangen

Het nieuwe event Industrial Automation & Drives is aangeslagen bij bezoekers. De eerste editie kreeg volgens beursorganisator VNU Exhibitions een 7.0 als bezoekerswaardering. Het event richtte zich met name op engineers. Waardering was er voor de kwaliteit van het seminarprogramma. Industrial Automation & Drives werd gehouden in het kader van de Industriële Week gelijktijdig met Industrial Processing en Macropak.

Branchevereniging Feda laat in een eerste reactie weten ‘tevreden’ terug te kijken op de eerste editie van Industrial Automation & Drives, die vorige week in de Jaarbeurs in Utrecht werd gehouden. De volgende editie staat gepland voor 7 tot en met 10 oktober 2014.

Volgens VNU Exhibitions Europe zijn de doelstellingen voor de eerste editie gehaald. Projectmanager Martijn Beckers: “We wilden een event neerzetten met een sterke kenniscomponent, beleving, innovaties en demonstraties. We hebben samen met de Feda een jaar aan het nieuwe concept gewerkt. We zijn blij met het waarderingscijfer 7.0. We hebben de juiste snaar geraakt en kijken terug op een geslaagd event.

We zijn er nog niet en moeten de komende jaren hard werken om door te pakken. Met Industrial Automation & Drives is een eerste stap gezet in de goede richting. Met alle partners zullen we de komende tijd het event evalueren.”

Industrial Automation & Drives wist 12.770 bezoekers aan zich te binden. Meer dan de helft (55%) gaf aan beslissingsbevoegd te zijn en een op de vijf bezoekers stelde te adviseren bij aankoopbeslissingen. Het event is het meest bezocht door engineers (20%), op de voet gevolgd door de functiegroep directie & management.

Uit onderzoek van VNU Exhibitions blijkt dat bijna een kwart van het bezoek met concrete investeringsbeslissingen naar het event is gekomen. De meeste interesse ging uit naar industriële automatisering (74%), elektrische aandrijvingen (63%) en mechanische overbrengingen (45%).

Industrial Processing
De meeste exposanten op Industrial Processing zijn goed te spreken over deze vakbeurs. Dit geldt ook voor bezoekers die de beurs in zijn totaliteit beoordeelden met het rapportcijfer 7.2. De meeste bezoekers (84%) zijn betrokken bij investeringsbeslissingen. Een derde van het bezoek is met concrete investeringsplannen naar Industrial Processing gekomen.

Het bezoekersaantal is uitgekomen op 11.538. De belangstelling ging vooral uit naar Proces Equipment (56%), Proces Engineering (42%) en Apparatenbouw (33%)

Macropak
Twee van de drie bezoekers van Macropak 2012 neemt investeringsbeslissingen en de helft van hen is met concrete investeringsplannen naar deze beurs gekomen. 82 % van de bezoekers noemt het beursaanbod volledig. De nieuwe sectoren Biomaterialen en Ontwerp & Design werden als een waardevolle toevoeging aan de beurs beschouwd.

Macropak trok 13.736 bezoekers, die vooral geïnteresseerd waren in verpakkingsmachines en – lijnen (64%), verpakkingen ontwerp & design, verpakking accessoires en -materialen (60%) en RFID, etiketteren, bedrukken en coderen en identificeren (36%).

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven