Ga naar hoofdinhoud

Eaton wil uitbreiden in olie en gas

Eaton heeft tijdens een Technologiedag in Oslo haar scala van elektrohydrau-lische systemen en producten voor de olie- en gassector gepresenteerd. Het evenement werd gehouden in het kader van een internationale verkoop- en marketingcampagne om haar activiteiten op het gebied van offshore uit te breiden. De technologiedag werd bijgewoond door vertegenwoordigers van meer dan dertig bedrijven.

Eaton heeft een uitgebreide portefeuille met onderdelen en serviceoplos-singen die zijn afgestemd op olie- en gastoepassingen. De onderneming draagt daarmee bij aan veiligere, schonere en duurzamere exploratie en productie van deze bedrijfstak, tegen een concurrerende ‘total cost of ownership’ structuur.’

De sector opereert in toenemende mate in een wereld van extremen en in een nieuw tijdperk van ‘zero tolerance’. Hierbij wordt veel belang gehecht aan veiligheid, betrouwbaarheid, efficiency en productiviteit om de beschikbaarheid van de systemen te vergroten, kosten te besparen en de bedrijfsmiddelen te beschermen.

Systeemoplossingen
Tijdens deze Technologiedag presenteerde Eaton een interactief boorschip dat is uitgerust met een aantal belangrijkste toepassingen die Eaton levert. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • ’s Werelds snelste onderzeese hydraulische signaleringsslangen behoren tot de Synflex-lijn van Eaton. Door het gebruik van deze slangen in de ‘umbilicals’ (navelstrengen) kan sneller en doeltreffender op onderzeese incidenten worden gereageerd. Nu er slangen verkrijg-baar zijn met een lengte tot ruim 3.000 m kunnen hydraulische ‘blow-out preventers’ (BOP) naar nog grotere diepten worden gebracht. De slangen zijn ontworpen om de systemen veilig en betrouwbaar te laten functioneren in het onderzeese milieu, waar de druk en temperaturen extreem zijn. De ‘control umbilicals’ ter ondersteuning van onderzeese productie en herstelwerkzaamheden zijn uitgerust met elektriciteits- en glasvezelkabels, hogedrukslangen en ondersteunende toepassingen die de oliestroom vanuit meerdere boorputten helpen regelen.
  • Het Airflex-remsysteem om te voldoen aan de hoge veiligheidseisen van de olie- en gasindustrie voor draaikranen. Het systeem is specifiek ontworpen voor continu slippen, voor het absorberen en verspreiden van de thermische belasting die ontstaat bij de zwaarste koppel- en rem-toepassingen.
  • Een hydraulisch LifeSense slangsysteem voor conditiebewaking, dat lier-/kraandrijvers tijdig waarschuwt voor beginnende defecten aan hydraulische slangen. De slang bewaakt zijn eigen toestand, signaleert verschijnselen waarvan bekend is dat ze wijzen op een beginnend defect en waarschuwt de gebruiker voordat zich een defect voordoet, zodat hij voldoende tijd heeft om de slang te vervangen. Dit bevordert de veiligheid, vermindert de stilstandtijd van het systeem en zou de levensduur met 50% verlengen.
  • Dankzij een actief deiningscompensatiesysteem kunnen lieren en kranen bij ruwe en hoge zee continu gebruikt worden, wat resulteert in lagere bedrijfskosten en meer productieve tijd en veiligheid. Eaton heeft een oplossing ontwikkeld die zowel de bewegingen van het vaartuig als de kabeldynamiek compenseert, wat resulteert in een grotere nauw-keurigheid van de positiecompensatie van de netto lading en een lager energieverbruik. Het systeem omvat een groot aantal elektronische en hydraulische producten van Eaton, waaronder cilinders, verdeelstukken, hydraulische aggregaten, motoren, kleppen, slangen en elektrische regelaars.
  • De robuuste één- en driefasen UPS-systemen die in olie- en gastoepassingen wordt gebruikt, combineert technische innovaties met een breed scala aan functies en maximale efficiency. De prestaties, betrouwbaarheid en energiebesparing maken de driefasige UPS-systemen tot een goede oplossing voor de bescherming van cruciale toepassingen.

Eaton organiseert dit jaar nog Technologiedagen in onder andere Turkije, Duitsland, Zuid-Afrika en Rusland.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven