Ga naar hoofdinhoud

Eaton verkoopt belang MTX aan Turck

Eaton, fabrikant van componenten en systemen in de elektro- en automatiseringstechniek, verkoopt haar 50 procent belang in de Eaton/Turck joint venture MT ElektroniX GmbH (MTX) aan Turck. De fabrikant wil zich kunnen concentreren op haar eigen SmartWire-DT interconnectie- en communicatiesysteem.

In 2002 richtten Eaton, destijds onder de naam Moeller GmbH, en Hans Turck GmbH & Co KG de joint venture op met ieder 50 procent van de aandelen. MT ElectroniX GmbH (Moeller-Turck ElectroniX) is een juridisch zelfstandige onderneming die uitsluitend ontwikkelingswerk op het gebied van veldbustechnologie voor fabrieksautomatisering verrichtte voor de beide partnerbedrijven.

In de loop van hun verdere strategische ontwikkeling zijn beide partners nu overeengekomen om de verantwoordelijkheid voor de MTX activiteiten over te dragen aan Turck. De partners hebben hun toekomstige samenwerking vastgelegd in een servicecontract. Dit garandeert dat de in de joint venture ontwikkelde Eaton producten in de toekomst voor Eaton door MTX worden uitontwikkeld.

Focus op lean automatiseringsoplossingen
Onder het motto ‘from lean connectivity to lean automation’ wil Eaton de geïntegreerde aansluiting- en communicatietechnologie SmartWire-DT op de markt voor industriële communicatietechnologie voor schakelapparatuur introduceren.

“In lijn met het motto ‘the easy way to connect’ integreert de SmartWire-DT ASIC het complete spectrum van eisen, waaronder de overdracht van kleine hoeveelheden gegevens binnen de prijsgevoelige sensor/actuator technologie en de overdracht van grotere hoeveelheden gegevens, zoals die nodig zijn voor de integratie van de high performance apparatuur – bijvoorbeeld frequentieomvormers, elektronische motorbeveiliging of stroomonderbrekers”, aldus dr. Martin U. Schefter, Business Unit Manager Industrial Automation en Managing Director van Eaton Industries Holding GmbH.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven