Ga naar hoofdinhoud

Eaton, Hilscher en Wöhner tekenen samenwerkingsovereenkomst

Eaton Electric heeft een samen-werkingsovereenkomsten gesloten met Hilscher (verte-genwoordigd door Telerex) en Wöhner. De laatste twee zijn voornemens om het SmartWire-DT interconnectie- en commu-nicatiesysteem van Eaton in hun producten te integreren. Eerder dit jaar kondigden Eaton Electric en Phoenix Contact een soortgelijke samenwerking aan voor de Contracton elektronische motorstarter en SmartWire-DT.

Onder het motto ‘Van lean connectiviteit naar lean automatisering’ streeft Eaton Electric naar stroomlijning van besturingskasten, vermindering van bedrading en interfaces en verbetering van de transparantie van machines en installaties. Om dit te realiseren werkt het bedrijf samen met partners die zowel een SmartWire-DT master als een slave-verbinding in hun producten kunnen inbouwen.

Een ‘lean automation’ oplossing, bestaande uit SmartWire-DT en HMI/PLC technologie, vermindert de werkzaamheden voor projectplanning en inbedrijfname, verbetert de prestaties, bespaart kosten, zorgt voor minder bronnen van fouten en levert een grotere flexibiliteit op bij modulaire machineconcepten.

Samenwerking met Hilscher
Voor een brede toepassing in de automatiseringstechniek moet SmartWire-DT aansluiten op bestaande besturingssystemen. Dit is het gemakkelijkst te imple-menteren via gateways naar de verschillende industriële netwerken. Hilscher’s NetX technologie biedt via een controller communicatie naar alle veldbussen en real-time Ethernet-systeem en is daarmee geschikt als basis voor een familie van SmartWire-DT-gateways.

Voor 2012 staan Profinet, Powerlink en EtherCAT gateways met SmartWire-DT aansluiting op de planning.. Met de ervaring die het bedrijf heeft opgedaan bij de ontwikkeling van gateways kan Hilscher de integratie van SmartWire-DT masters in klantspecifieke apparatuur ondersteunen. Daarbij kan men gebruik maken van de bestaande structuren en middelen uit NetX Design in Service.

Samenwerking met Wöhner
De samenwerking met Wöhner heeft tot doel de SmartWire-DT technologie voor lean connectiviteit uit te breiden tot railsystemen. In combinatie met intelligente meettechniek kan belangrijkste informatie over alle aspecten van een installatie worden opgevraagd en gebruikt.

Met deze ontwikkeling kan Wöhner intelligent energiemanagement in zijn busbar-systeem technologie integreren. Engineers zullen in de toekomst de beschikking krijgen over nieuwe manieren om de beschikbaarheid, de prestaties en het ener-gieverbruik te bewaken. De bewaking van de energiestromen maakt bovendien een effectievere benutting van het busbarsysteem mogelijk.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven