Ga naar hoofdinhoud

Eaton Electric tourt door Nederland

Tot 6 november toert Eaton Electric door Nederland met zijn Technology Roadshow met nieuwe producten die passen in het thema ‘From lean connectivity to lean automation’. Het bedrijf ontwikkelt continu het productassortiment waarmee de machinebouwer zijn machines en schakelkasten efficiënter kan maken.

Eaton werkt aan ‘lean’ innovaties met minder componenten, snelle en slimme connecties en directe communicatie. SmartWire-DT is de hiervoor ontwikkelde technologie die zijn oorsprong vindt in de principes van ‘lean connectivity’. De groene vlakbandkabel is behalve de bedrading tevens een op de toekomst gericht communicatiesysteem voor industrieel schakelmateriaal in en om de schakelkast.

Frequentieregelaars
Eaton Electric toont onder meer de recent geïntroduceerde serie PowerXL frequentieregelaars, die leverbaar zijn in een vermogensrange van 0,37 kW – 250kW. De serie is uitgebreid met een uitvoering met een IP66 versie in een DC1 uitvoering 0,37 kW – 7,5kW en in een DA1 uitvoering van 0,75 kW-7,5 kW.

De IP66 varianten is er met alleen een bediendisplay (gelijk aan die van de IP20, IP40 en IP55 uitvoeringen) en met extra bedienelementen zoals een potmeter voor de snelheid, keuzeschakelaar en een vergrendelbare werkschakelaar.

Andere noviteiten
Ook een recente introductie is de 30 mm brede, multifunctionele motorstarter met een geïntegreerde motorbeveiliging voor motoren in het vermogensbereik van 0,06 kW tot 3 kW (AC3). De EMS (elektronische motorstarter) combineert vier functies – direct starter (DOL), omkeerstarter, motorbeveiliging en noodstop van de motorstarter volgens categorie SIL3 of PLe – in één enkele schakeleenheid.

Het stuurrelais easy500/700/800 biedt alle mogelijkheden voor industrie, gebouwautomatisering en machinebouw. De serie bestaat uit diverse uitvoeringen met verschillende functies, spanningstypes en opties. Naast de belangrijkste functies van de easy500/700 (zoals multifunctionele tijdrelais, tellers, vergelijkers van analoge waarden, timers, enz.) beschikken de easy800 en MFDTitan over een groot aantal functieblokken zoals PID-regelaars, wiskunde functies en waarde scaling.

Schema
Het globale schema ziet er als volgt uit:

  • 1 november: 9.00-11.00 u Oirschot, 12.30-17 u Eindhoven
  • 4 november: ochtend Eersel, middag Etten Leur
  • 5 november: ochtend Veldhoven, eind van de middag Zaltbommel
  • 6 november: 9.00-11.00 u Beverwijk, 13.00-16.30 u Heerhugowaard
  • 7 november: 9.00-10.00 u Amersfoort, 11.00-12.00 u Barneveld, 13.00-15.00 u Bunschoten
  • 8 november: omgeving Horst

De Roadshow komt op afspraak bij klanten en is niet openbaar toegankelijk. Wie interesse heeft in een bezoek, moet voor de locatie contact opnemen met Eaton.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven