Ga naar hoofdinhoud

Easyfairs bundelt krachten met Machevo & Bulk

Beursorganisator EasyFairs kondigt een samenwerking aan met Machevo & Bulk, vereniging van leveranciers en exposanten van proces-installaties en procesappa-ratuur in de (petro)chemi-sche, voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. Beide partijen slaan de handen ineen om de branche naar een hoger niveau te tillen. Concurrerend beursorganisator VNU Exhibitions heeft echter laten weten dat haar beurs Industrial Processing voor de branche de onbetwiste keuze als vakevenement voor de branche-vereniging is.

Door de krachten te bundelen ontstaat voor beide partijen een win-win situatie en verwachten ze echt een vuist te kunnen maken voor de branche. De samenwerking met Machevo & Bulk stelt Easyfairs in staat de beurzen Solids en Pumps & Valves inhoudelijk naar een hoger niveau te tillen. Omgekeerd kan de beursorganisatie Machevo helpen uit te groeien tot een business- en marketingvereniging.

Twee beurzen gelijktijdig
De vakbeurs Solids is het ontmoetingsmoment voor de Nederlandse bulk- en stortgoederenbranche. De beurs is een tweejaarlijks terugkerend eve-nement dat aandacht schenkt aan oplossingen voor verwerking, handling, transport en opslag van stortgoederen. In Ahoy Rotterdam verenigt de beurs inkopers en leveranciers die zijn gespecialiseerd in de productie en verwerking van poeders, granulaten en bulkgoederen. Tijdens het evene-ment wordt in samenwerking met Adinex stilgestaan bij alle ontwikkelingen rondom Atex 95 en 137. .

Easyfairs brengt Pumps & Valves naar Nederland. De vakbeurs voor pompen, kleppen en afsluiters, die meerdermalen door Fairtec is georga-niseerd in Antwerpen, is een gespecialiseerd ontmoetingsmoment voor de branche. In tegenstelling tot andere vakbeurzen, waarbij de pompen- en kleppenbranche slechts een onderdeel van het totale beursconcept is, is Pumps & Valves uitsluitend op deze sector richt. Door beide beurzen gelijktijdig te programmeren (5 en 6 oktober 2011 in Ahoy Rotterdam) creëert Easyfairs een ‘one stop shop’ voor de proces-industrie.

VNU en Vereniging Machevo reageren
Al kort na deze aankondiging kwam er een persmededeling van VNU Exhi-bitions, mede namens de Machevo & Bulk Vereniging , dat juist Industrial Processing voor de branchevereniging de onbetwiste keuze is als vakevenement voor de branche. Industrial Processing wordt van 2 tot en met 5 oktober 2012 in Jaarbeurs Utrecht gehouden.

Volgens VNU Exhibitions neemt Machevo & Bulk Vereniging afstand van de aankondiging van EasyFairs. Volgens Machevo-bestuurslid Chris van der Lande organiseert de vereniging samen met VNU Exhibitions diverse initiatieven om de vakbeurs en branche naar een hoger platform te tillen. Om contact te houden met onze achterban huren wij, buiten de Industrial Processing jaren om, een stand tijdens de beurzen Pump & Valves en Solids.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven