Ga naar hoofdinhoud

E.D.&A. viert 30-jarig jubileum

De Belgische besturingenfabrikant E.D.&A. bestaat in 2011 30 jaar. De basis van E.D.&A. werd gelegd in 1981 onder de vleugels van Flor D’Handschotter en zijn echtgenote Agnes Francken. De focus ligt sinds het begin op het ontwikkelen en assembleren van custom-made elektronische besturingen. Zo was de eerste ontwikkeling een besturing voor een koffiemachine. Daarna heeft de organisatie zich de afgelopen decennia sterk ontwikkeld.

Naast de ontwikkeling, productie en assemblage van elektronische besturingen voor machines en apparaten, schrijft E.D.&A. software en geeft het de mechanica rond de besturingselektronica vorm. E.D.&A. profileert zich de laatste tijd meer en meer als totaalleverancier. Zo staat E.D.&A. ook in voor het inbouwen van de besturingen in een behuizing of elektro-kast met daarbijhorende componenten zoals kabels, drukknoppen, voedingen, klemmenstroken, membraantoetsenborden en accu’s.

Begin 2009 is het bedrijf in handen gekomen van zoon Gert D’Handschotter, de huidige managing director. De laatste jaren is het bedrijfsgebouw uitgebreid tot meer dan 2000 m² kantoor-, test- en opslagruimte. Vorig jaar opende E.D.&A. zijn verkoopskantoor in het Duitse Hamm in Nordrhein-Westfalen. D’Handschotter verwacht dat het bedrijf de komende jaren nog meer zal investeren in technologie en personeel.

Uitbreiding personeel
Als innovatieve producent van ingebedde besturingen volgt E.D.&A. de nieuwe technologieën en hun toepassingen op de voet. Vandaar dat E.D.&A. bijna constant op zoek is naar hoogopgeleide en zeer gemotiveerde mensen om het huidige team van veertig medewerkers te versterken. Hun betrokkenheid en bezieling vormen de kern van de organisatie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven