Ga naar hoofdinhoud

Duurzaam elektrisch vervoermiddel

De elektrisch aangedreven Qugo is een onlangs ontwikkeld, innovatief vervoermiddel voor de drukke stad of grotere bedrijfsterreinen. De hippe Qugo heeft een dynamisch rijgedrag dat nog het meest is te vergelijken met skiën. het voertuig heeft één voorwiel met een diameter van 24” en twee achterwielen met een diameter van 6”. De maximale snelheid van de 25 kg wegende Qugo is 25 km/h en de actieradius is 25 km. Standaard wordt de Qugo geleverd met een 0,5 kg wegende netstroomadapter voor 230 V, waarmee de lithium-ion accu van de Qugo in drie tot vier uur kan worden opgeladen.

De nagenoeg fluisterstille Qugo wordt aangedreven door een naafmotor, die volledig is geïntegreerd in het voorwiel. Het nieuwe vervoermiddel is zo vormgegeven dat het in de bochten meekantelt, zodat de bestuurder net als bij een motor ‘in de bocht kan hangen’.

De Qugo is opklapbaar en gemakkelijk mee te nemen in de kofferbak van een auto. Het vervoermiddel voor 16- tot 60-jarigen is te leveren in vijf trendy kleuren en kan, indien gewenst, worden uitgebreid met diverse accessoires zoals een houder voor een laptoptas, cruise-control en dichte wielkappen waarop reclame-uitingen kunnen worden aangebracht.

De Qugo valt voor de Nederlandse wet onder de categorie snorfietsen. Bestuurders moeten dus minimaal zestien jaar zijn en in het bezit van een geldig bromfietscertificaat. Het voertuig is in Nederland ontwikkeld door Silvestris en wordt in ons land op de markt gebracht door Elmonet.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven