Ga naar hoofdinhoud

Dunkermotoren koopt Copley Motion Systems

Dunkermotoren (vertegenwoordigd door Eriks Aandrijftechniek in Schoonhoven) heeft de activiteiten van Copley Motion Systems (CMS) overgenomen. CMS, fabrikant van lineaire motoren en gevestigd in Basildon (VK), was onderdeel van Copley Controls. De overige divisies van Copley Controls (vertegenwoordigd door Telerex in Breda) blijven in handen van het Amerkaanse Analogic Corporation..

De overname voegt lineaire motoren toe op de bestaande portfolio Dunkermotoren van borstel- en borstelloze motoren met geïntegreerde regelingen. CMS – nu omgedoopt tot Dunkermotoren Linear Systems (DLS) – maakt compacte, stevige buisvormige lineaire motoren die tot tien keer sneller werken dan kogelomloopsystemen.

Algemeen directeur van Dunkermotoren Nikolaus Graf vind dat de nieuwe DLS technologie en productlijnen een logische aanvulling zijn op de bestaande producten. Het geeft het wereldwijd gepositioneerd sales team de kans om nog meer uitgebreide oplossingen te bieden aan de klant.

Dunkermotoren is van plan om de ontwikkeling en productie in Engeland te houden. Op dit moment werken hier 21 mensen en heeft het bedrijf een jaarlijkse omzet ter waarde van ongeveer twee miljoen euro. De lineaire motoren worden nu verkocht onder de ServoTube merk, Dunkermotoren meent dat de verkoop aanzienlijk kan worden verhoogd met behulp van haar eigen distributiekanalen.

Distributie en ondersteuning van de DLS lineaire motoren in de Benelux blijven in handen van Telerex in Breda en Eltromat in Zevenbergen. Op dit moment is nog niet bekend of Eriks Aandrijftechniek in Schoonhoven eveneens deze producten zal gaan ondersteunen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven