Ga naar hoofdinhoud

Druk congresjaar voor CiA

Voor aanhangers van het CAN-protocol belooft 2013 een jaar met de nodige interessante seminars te worden. CiA (CAN in Automation), de internationale gebruikers- en fabrikantengroep die toepassingen van het CAN netwerkprotocol in de industrie stimuleert, heeft al drie seminars aangekondigd die zeker de nodige interesse verdienen.

Op 19 maart organiseert CIA samen met Robert Bosch de CAN-FD Tech Day Europe in het Luchthaven Conferentiecentrum in Frankfurt am Main. Na de succesvolle CAN FD Tech Day in Michigan (VS) in oktober vorig jaar willen de organisatoren belanghebbende partijen in Europa de kans bieden meer over CAN FD leren.

Technische werkgroepen geven ‘best practices’ en ‘application notes’ en geven een overzicht van de status van de laatste ontwikkelingen. Tijdens de conferentie worden meerdere demonstratieprojecten met CAN-FD gedemonstreerd.

1e MMC
Op 12 en 13 juni 2013 organiseert de organisatie in de Meistersingerhalle in thuishaven Neurenberg voor de eerste keer de International Mobile Machine Control (MMC) conferentie. De conferentie biedt experts uit de hele wereld de mogelijkheid om de nieuwste ontwikkelingen en toepassingen op het gebied van mobiele werktuigen te bespreken.

De bijeenkomst beperkt zich daarbij niet tot CAN-thema’s. De focus ligt op veiligheid, verificatie, voertuigparkbeheer en andere vraagstukken met betrekking tot de besturing van mobiele machines. Tot het werkterrein wordt voertuigen voor nutsbedrijven, bouwmachines, land- en bosbouwmachines, andere voertuigen voor buitengebruik en werktuigen op vrachtwagens (zoals vuilniswagens) gerekend.

Parallel aan de conferentie zullen table top presentaties worden gehouden. Bezoekers en exposanten kunnen hier nieuwe contacten leggen en netwerken met geestverwanten uit de CAN-wereld (zoals CANopen, Isobus en J1939. U kunt nog tot 20 maart 2013 voorstellen voor presentaties indienen (in het Engels).

14e CAN Conference
Op 12 en 13 november 2013 wordt in Eurosites Republique in Parijs de veertiende internationale CAN conferentie gehouden. De voorgaande conferenties werden de afgelopen jaren door deskundigen uit de hele wereld en uit verschillende applicaties gebruikt om ervaringen uit te wisselen en nieuwe contacten te leggen met andere CAN deskundigen.

Tijdens deze conferentie hebben deelnemers de mogelijkheid om de laatste ontwikkelingen rond het Controller Area Network te delen en de laatste verbeteringen van het CAN-protocol (ook wel bekend als CAN FD) te leren kennen. Ook hier geldt dat parallel aan de conferentie zal een table top show zal worden gehouden. Ook voor deze conferentie kunt u nog voorstellen voor lezingen (in het Engels) indienen, en wel uiterlijk 7 juni.

Voor alle bijeenkomst geldt dat CAN in Automation ook nog op zoek is naar sponsors. Informatie over de calls for papers, sponsoring en table top presentaties vindt u op de website van CiA.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven