Ga naar hoofdinhoud

Dosign Engineering neemt TDS over

Dosign Engineering heeft per 1 oktober 2012 Technical Design Students (TDS) overgenomen. De acquisitie van dit detacheringbureau voor technische studenten, gevestigd op de campus van de Universiteit Twente in Enschede, vormt een logische aanvulling op de activiteitenportefeuille van Dosign.

TDS is in 2008 opgericht door de studentondernemers Leon van Dijk, Jan-Jaap Mastenbroek en Tim Plattel. Zij hebben als doel om studenten van de Universiteit Twente al tijdens hun studie te laten werken op het gebied van werktuigbouwkunde en elektrotechniek. Dit vanuit de visie dat het potentieel van technisch studenten tijdens de studie onderbenut wordt. Volgens de studentondernemers biedt samenwerking tussen studenten en het bedrijfsleven voor beide partijen vele voordelen. Dat de formule van TDS werkt, blijkt uit de vele succesvol uitgevoerde opdrachten bij ongeveer veertig bedrijven. Hierbij waren meer dan zestig studenten betrokken.

Logische uitbreiding
Inmiddels hebben Leon, Jan-Jaap en Tim hun studie voltooid en vertrekken zij uit Twente om elders hun carrière voort te zetten. Reden voor hen om het bedrijf aan te bieden aan een partij die zowel de werknemers als de opdrachtgevers continuïteit biedt. Die partij vonden zij in Dosign. “De overname vormt een welkome aanvulling op onze activiteitenportefeuille”, aldus commercieel directeur Ramón Feuth van Dosign.

“De combinatie leren en werken is al jaren een focuspunt van Dosign. We boeken bijvoorbeeld zeer goede resultaten met duale HBO-trajecten. De detachering van academische techniekstudenten is een logische uitbreiding van onze activiteiten. Daarnaast wordt de regio Twente vanuit haar hightech activiteiten een steeds belangrijker afzetgebied voor Dosign.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven