Ga naar hoofdinhoud

Doorstart voor zonnecelfabriek Helianthos

Nuon heeft alle bedrijfsmiddelen van Helianthos verkocht aan HyET Solar. Dit bedrijf gaat de Helianthos-technologie doorontwikkelen met een team van vijftien à twintig medewerkers, met de bedoeling om de Helianthos flexibele zonnecellen op termijn op grote schaal op de markt te brengen.

HyET Solar is een nieuw te vormen bedrijf in de groep van succesvolle technologie-ondernemingen van Rombout Swanborn. In 1994 richtte hij CDS op, een bedrijf gespecialiseerd in scheidingstechnologie. Tegenwoordig leidt hij verschillende in Arnhem gevestigde bedrijven met uiteenlopende activiteiten zoals ProlabNL, Renaissance Oil & Gas en HyET.

De veiling voor de losse onderdelen van Helianthos was al afgelopen toen met deze partij definitieve overeenstemming werd bereikt. Nuon heeft zich het recht van gunning voorbehouden na afloop van de veilingen van bedrijfsmiddelen van Helianthos. Dit om de kans op een doorstart zo lang mogelijk open te houden. Nuon is verheugd dat er op het allerlaatste moment toch nog een investeerder is gevonden die de technologie wil doorontwikkelen.

De partijen die geboden hebben op de individuele bedrijfsmiddelen worden door het veilinghuis geïnformeerd. Gemeente Arnhem, Provincie Gelderland en Rijk hebben een belangrijke rol gespeeld in de totstandkoming van de overeenkomst tussen beide partijen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven