Ga naar hoofdinhoud

Doedijns in andere handen

IK Investment Partners (IK) heeft overeenstemming bereikt over de overname van het meerderheids-aandeel in Doedijns International van Friesland Bank Investments. Doedijns levert totaaloplossingen op het gebied van hydrauliek, instrumentatie, pneumatiek en besturingen.

De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke wettelijke en reglementaire goedkeuringen.De financiële details van de acquisitie zijn niet bekend gemaakt. Na de over-name door IK zal het mana-gement team onder leiding van CEO Juul IJzermans intact blijven en nauw samen-werken met IK als significante aandeel-houder in het bedrijf.

Doedijns
Doedijns, opgericht en gevestigd in Nederland in 1879 als distributeur van aandrijfriemen, werd in 2005 overgenomen door Friesland Bank Invest-ments en een beperkt aantal managers. Met ondersteuning van deze maatschappij heeft Doedijns een transitie doorgemaakt van een technische groothandel naar een aanbieder van integrale en klantspecifieke oplos-singen. Het bedrijf heeft zich in deze periode nader gespecialiseerd, waarbij energie & (petro-)chemie, maritiem & bagger en machinebouw centraal staan.

Het bedrijf heeft vestigingen in Nederland, België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Dubai en Maleisië en telt wereldwijd ongeveer 275 medewerkers. Met ondersteuning van IK zal Doedijns zich richten op internationale groei en het versterken van haar internationale marktpositie, zowel organisch als door middel van acquisities.

IK Investment Partners
IK is een Europese private equity investeerder. De huidige portfolio omvat 23 ondernemingen met een totale omzet van bijna € 7,5 miljard. De groep investeert hoofdzakelijk in middelgrote ondernemingen met een sterke cash flow en goede winstpotentie, die in volwassen bedrijfstakken opereren met een duidelijke onderliggende groei.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven