Ga naar hoofdinhoud

Dienstverlening stimuleert pompenmarkt

Een versterking van diensten met toegevoegde waarde en geïntegreerde oplossingen zullen een impuls geven aan de wereldmarkt voor aan pompen gerelateerde diensten. In alle takken van industrie is sprake van een voortdurende vermindering van eigen mankracht . Tegelijkertijd eisen eindgebruikers een stabiel systeem met een minimale aanvangsinvestering en met minimale tussenkomst van de operator. Dit staat in een nieuwe analyuse van marktonderzoekbureau Frost & Sullivan, Analysis of the Global Pump Services Market.

Dienstverlening met toegevoegde waarde biedt voordelen als lagere operationele kosten, verhoogde beschikbaarheid van activa en minimale onderhoudskosten. Volgens de analyse bereikt de markt in 2012 een omzet van 13,36 miljard dollar en dat zal naar schatting 17,55 miljard dollar zijn in 2016. Het onderzoek heeft betrekking op onderhoud, reparatie en revisie (MRO), installatie en inbedrijfsteling, ontmanteling en diensten met toegevoegde waarde.

Geïntegreerde oplossingen
Een hogere mate van automatisering van pompen stimuleert eindgebruikers – voornamelijk in olie en gas, chemische industrie, waterwinning en afvalwaterbehandeling – om geïntegreerde oplossingen te kopen, bestaande uit pompen, frequentieregelaars, kleppen, logische besturingen en software.

Hoewel deze geïntegreerde oplossingen voordelen bieden, vereisen ze ook personeel met de expertise om daarmee om te gaan. Nu het ontwerp van pompen en systemen steeds complexer wordt, wordt van dienstverleners verwacht dat zij meer mogelijkheden bieden op het gebied van MRO, inbedrijfnameen ontmanteling. Gespecialiseerde dienstverleners en distributeurs kunnen hun dominantie op dit gebied continueren.

Acceptatie
De acceptatie van geavanceerde pompdiensten en technologie voor diensten met toegevoegde waarde is bij eindgebruikers echter achtergebleven. Een conservatieve instelling heeft de introductie van nieuwe technologieën en diensten belemmerd, hoewel eindgebruikers hiermee hun productiviteit kunnen verhogen en tijd kunnen besparen.

Deze vorm van dienstverlening zal op de lange termijn veranderen als eindgebruikers het belang van deze diensten beseffen. Diensten met toegevoegde waarde zoals conditiebewaking, predictief onderhoud en geavanceerde diagnose worden snel geaccepteerd en zullen goed zijn voor een aanzienlijk deel van de markt, verwacht het bureau.

Als u geïnteresseerd bent in dit onderzoek, kunt u een email sturen met uw naam, bedrijfsnaam, functie, telefoonnummer, e-mailadres, website, stad en land. (foto: KSB)

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven