Ga naar hoofdinhoud

Dertien Nederlandse Vakkanjers naar WorldSkills 2011

Dertien vakkanjers die dit jaar Nederland vertegenwoordigen vertrekken 29 september naar Engeland om een gooi te doen naar de wereldtitel. Van 5 tot en met 8 oktober is Londen het toneel van de WorldSkills 2011, de wereldkampioen-schappen voor jonge vakmensen. Na maanden van intensieve voorbereiding zijn de dertien techniektalenten van ROC’s en bedrijven helemaal klaar voor de aftrap.

De vakkanjerselectie voor het wereldkampioenschap herbergt de grootste Nederlandse talenten uit de metaal en elektro. In Londen zullen ze voor het oog van meer dan honderdduizend bezoekers de meest uitdagende wedstrijdopdrachten moeten uitvoeren. Denk daarbij aan de zelf ontworpen en gebouwde elektrische mini-bike van het team in de Manufacturing Team Challenge of aan de ‘fabriek in het klein’ van het mechatronicaduo Danny de Vries (20) en Tom Wesstein (19). Andere blikvangers zijn de techniekmeiden Nathalie Goossens (21) en Samantha van Spelde (20), die hun robot programmeren om bijvoorbeeld objecten te herkennen en transporteren. De vakkanjers stellen zich in deze promotievideo’s aan u voor.

De Vakkanjers en de WorldSkills 2011
Vakkanjers zijn aanstormende vakmensen van ROC’s en bedrijven. Tijdens de tweejaarlijkse vakkanjerwedstrijden strijden ze om de Nederlandse titel. Dat doen ze in vakken als CAD-tekenen, lassen, machinebankwerken, en vliegtuigonderhoud. De dertien beste Vakkanjers vertegenwoordigen de Nederlandse techniekwereld op de WorldSkills 2011, waaraan meer dan duizend jonge vakmensen uit ruim vijftig landen meedoen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven