Ga naar hoofdinhoud

Derde editie Safety Event 2012

Op 8 mei a.s. organiseert Mybusinessmedia voor de derde maal het Engineering Event: Safety. Tijdens deze dag, weer in het Evoluon in Eindhoven, staan onder andere de effecten van re-engineering op CE-markering, de security aspecten van veiligheidssystemen, CE-markering van constructies en de import/export van veilige machines centraal. Dagvoorzitter is Paul Hoogerkamp van Mecid.

Het ochtendprogramma omvat drie lezingen over drie uiteenlopende actuele onderwerpen.Allereerst komt de consequenties van het re-engineeren van machines op CE-markering aan de orde. In veel productiebedrijven worden oudere machines voorzien van een nieuwe besturing en daarbij soms gekoppeld met andere nieuwe en bestaande productiemiddelen. Wanneer moet het productiebedrijf de veranderde machine CE-markeren en wat zijn de technische consequenties van het re-engineeren van bestaande machines?

Een aspect dat in de industrie steeds actueler wordt, is de veiligheid van veiligheidssystemen. Hoe bestand zijn deze tegen softwareonheil in de vorm van virussen, wormen, Trojaanse paarden en andere creaties van hackers? In de derde lezing wordt ingegaan op de achtergronden van NEN-EN 1090-1, waarin de eisen voor het vaststellen van de conformiteit van constructieve stalen en aluminium onderdelen, ofwel de CE-markering, zijn geregeld.

Het middagprogramma omvat drie learnshops van anderhalf uur waarin aan de hand van praktijkvoorbeelden de diepte wordt ingegaan.

Ochtendprogramma

  • Re-engineering en machineveiligheid (Nick de With, Fusacon)
  • Securityaspecten van veiligheidssystemen (Rob Hulsebos, Enode)
  • CE-markering van constructies (Bert van Beek, Telford Consult)

Middagprogramma (Parallelle learnshops)

  • Risicobeoordeling in de praktijk (Paul Hoogerkamp, Mecid)
  • Bewust afwijken van normen, kan dat zo maar? (Martijn Drost, NC 341018/Pilz Nederland en Michael Gerrits, Van Diepen Van der Kroef Advocaten)
  • Veilige machines importeren/exporteren (Jan Gerrits, TCPM)

Safety-doctors
Ook dit keer is in het programma ruimte gecreëerd voor ‘Safety doctor’ sessies. Hier worden vooraf ingediende vragen door beantwoord en toegelicht. Voor aanmelding en meer informatie kunt u terecht op de website van het event.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven