Ga naar hoofdinhoud

Demcon verwerft Finapres Medical Systems

De Demcon Groep in Oldenzaal heeft onlangs het in Amsterdam gevestigde Finapres Medical Systems overgenomen. Deze acquisitie past in Demcon’s strategie van marktverbreding richting medical devices en uitbreiding van het aantal eigen producten. Na de samenvoeging gaat de Amsterdamse vestiging zich concentreren op verkoop en service, terwijl research en productontwikkeling bij Demcon in Oldenzaal gaat plaatsvinden. Dit moet de introductie van nieuwe producten versnellen. Het hiervoor opgestelde investeringsprogramma wordt gefinancierd uit eigen middelen, meldt Demcon -directeur Dennis Schipper. “Door de overname komt onze groepsomzet in de categorie 10-20 miljoen euro per jaar, terwijl de winstgevendheid verder zal groeien.”

Demcon werd in 1993 opgericht als mechatronisch ontwerpbureau en groeide in de loop der jaren uit tot high-end technologieleverancier van mechatronische producten en systemen, met name voor de markt van high-tech systems. Sinds enkele jaren omvat de strategie van de Oldenzaalse onderneming verbreding van de markt richting medical devices. Daarin past ook het certificeringstraject voor ISO 13485 (het kwaliteitscertificaat voor medische hulpmiddelen) dat Demcon binnenkort zal afronden. Naast de rol van system supplier – van ontwerp tot productie en toelevering – ambieert Demcon een versterking van de positie in het ontwikkelen en vermarkten van eigen producten.

Innovatieve technologie
In het strategische profiel van ‘medisch’ en ‘eigen product’ past Finapres Medical Systems (FMS) uitstekend. FMS in Amsterdam ontwikkelt en produceert niet-invasieve continue bloeddrukmeetsystemen. Deze systemen werken met een vingermanchet waarin met lucht een tegendruk wordt opgebouwd voor de bloeddruk in de vinger. Doordat de lucht snel en nauwkeurig wordt gedoseerd, kan de variatie in die bloeddruk tijdens één hartslag worden gevolgd. Dit levert waardevolle informatie op over het functioneren van het hart. FMS is marktleider met deze technologie en verkoopt haar systemen wereldwijd aan ziekenhuizen en klinieken. 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven