Ga naar hoofdinhoud

Deel Siemens juridisch verzelfstandigd

Siemens IT Solutions and Services (SIS) zal vanaf 1 oktober 2010 als zelfstandige onderneming verder door het leven gaan. De nieuwe onderneming zal in de toekomst SIS GmbH heten. De verzelfstandiging past in het streven van Siemens om het aantal divisies terug te brengen van zeven naar drie. SIS zal voor Siemens ook op langere termijn IT-dienstverlener en partner in oplossingen blijven op het gebied van energie, industrie en medische techniek. Daarbij zal SIS kunnen profiteren van de branchekennis van Siemens-ondernemingen.

De laatste twee jaar was de omzet van Siemens IT Solutions and Services met ongeveer een kwart teruggelopen. Siemens heeft derhalve voor de nu ten uitvoer gebrachte oplossing gekozen. Het concern wil SIS in de boekjaren 2010 tot en met 2012 zo’n 500 miljoen euro aan investeringen ter beschikking stellen en heeft dit voor een deel ook al gedaan. Zo is ongeveer 300 miljoen beschikbaar gesteld voor onroerend goed en immateriële vermogens-bestanddelen. Ook zijn middelen beschikbaar gesteld voor het ombouwen van het huidige portfolio Solutions, voor de kwalitificatie van medewerkers en voor de financiering van aanbiedings- en aanloopkosten bij strategische opdrachten.

Doel van de operatie is de IT-divisie een betere concurrentiepositie te bieden. Voor het boekjaar 2010 wordt gestreefd naar een omzet van 4,1 miljard euro. SIS GmbH moet vanaf 2012 weer op de markt gangbare gangbare groeicijfers laten zien en in 2013 een in de branche gangbaar rendement halen. Ook na de juridische verzelfstandiging blijft SIS een 100 % dochter van Siemens. Voor de strategische verder ontwikkeling van SIS en versterking van de kennis op het gebied van IT en software binnen het concern zijn op middellange termijn diverse opties mogelijk.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven