Branche nieuws

Dassault Systèmes neemt Safe Technology over

Dassault Systèmes heeft Safe Technology Ltd overgenomen. Dit in het Engelse Sheffield gevestigde bedrijf is een bekende op het gebied van vermoeiingsanalyses om de levensduur van producten te voorspellen. Via deze acquisitie kan Dassault Systèmes het 3D-Experience-platform en de Simulia-simulatiesoftware verrijken met nauwkeurige duurzaamheidsanalyses. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Duurzame producten
“Consumenten willen een goed gemaakt product dat ook duurzaam is”, zegt Bernard Charlès, President en CEO van Dassault Systèmes. “Duurzaamheid versterkt tevens de emotionele betrokkenheid van gebruikers bij een merk. Het 3D-Experience-platform is er volledig op gericht om bedrijven te helpen hun merkloyaliteit voor de aangeboden producten op te bouwen en te versterken. Daarom past Safe Technology zo goed bij Dassault Systèmes.

De inzet van geavanceerde vermoeidheids- en duurzaamheidsoplossingen zijn tegenwoordig een essentieel onderdeel van het productontwerpproces. Safe Technology verrijkt onze Simulia-simulatiesoftware met de mogelijkheid om snel en nauwkeurig de productlevensduur te analyseren en te voorspellen.”

Overname na 15 jaar samenwerking
“Safe Technology werkt al meer dan vijftien jaar samen met Dassault Systèmes en de Simulia-applicaties”, zegt John Draper, oprichter en CEO van Safe Technology. “Het versnellen van de productontwikkeling, de integratie van vermoeidheidsoplossingen in softwaretools voor ontwerpers en de hoge kwaliteit van de wereldwijde support, zijn van belang voor onze toekomstige groei. Als onderdeel van Dassault Systèmes en het Simulia-team, kunnen wij deze drie criteria beter tegelijkertijd invullen”.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven