Branche nieuws

Cursussen mechatronica en robotica

Dit najaar start het Mikrocentrum weer een serie cursussen op het gebied van aandrijf- en besturingstechniek, mechatronica en robotica. De cursussen brengen de deelnemers verbreding of verdieping op het gebied van mechatronische oplossingen op diverse niveaus. De cursussen worden gegeven door docenten uit de praktijk die een goede mix tussen theorie en praktijkgerichte cases brengen.

De deelnemers hebben de optie om een systeem te bekijken vanuit een elektrische of mechanische invalshoek. Tijdens de cursussen bouwen ze inzichten op om hun applicatie te optimaliseren.

Onderstaande cursussen worden alle gehouden bij het Mikrocentrum in Eindhoven, maar kunnen ook bedrijfsintern worden georganiseerd.

Aandrijven en Besturen
Deze leergang op HBO-niveau beslaat een palet aan disciplines. Naast aandrijf- en besturingstechniek komen onderwerpen als pneumatiek, hydrauliek, interfacing en motion control uitgebreid aan de orde. De cursus start donderdag 10 oktober.

Elektrische aandrijftechniek
In deze breed opgezette cursus staat de samenhang van elektrische, mechanische en regeltechnische eigenschappen centraal. Hierdoor zijn de cursisten in staat de juiste elektrische aandrijving te selecteren en te implementeren voor hun toepassing. Deze cursus start op dinsdag 1 oktober 2013.

Aandrijftechniek van werktuigkundige systemen
Deze cursus op HBO+-niveau leert gebruikers de mogelijkheid om door middel van systeemtechniek, systeemleer en modelvorming een complete aandrijflijn in beeld te brengen. Dit alles wordt bekeken vanuit het ‘lastproces’. Deze cursus start dinsdag 5 november 2013.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven