Ga naar hoofdinhoud

Cursussen aandrijftechniek zijn het halve werk

Ook in 2012 blijft de Neder-landse industrie in beweging. Het kost bedrijven steeds meer moeite om de daarvoor benodigde mensen te vinden en vast te houden. De cursussen aandrijftechniek en besturingstechniek van Mikrocentrum kunnen het bedrijfsleven daarbij behulpzaam zijn. Zoals het opleidingscentrum in zijn mailing stelt: een goed begin is het halve werk. Eind januari begint het nieuwe seizoen weer.

Het Mikrocentrum start het nieuwe jaar met drie cursussen op aandrijf- en besturingstechniek. Voor alle drie geldt dat de cursussen kunnen worden gevolgd in Eindhoven of Utrecht.

Aandrijven en besturen
De cursus Aandrijven en besturen start woensdag 29 februari (Eindhoven) en donderdag 15 maart 2012 (Utrecht). Het gaat om negen middag/avond-bijeenkomsten van 13.30 u tot 21.30 u (één bijeenkomst per week). Aan de orde komen pneumatische, elektrische en hydraulische aandrijvingen, motion control, sensoren, PLC’s, interfacing en EMC.

Voor deze cursus is HBO werk- of denkniveau in een technische discipline vereist. Mikrocentrum mikt met deze cursus op iedereen die direct of indirect te maken heeft met aandrijf- en besturingstechniek zoals engineers, technici, systeemontwerpers, system integrators, projectleiders en leden van multidisciplinaire teams. Voor deze hoogwaardige kennis brengt het cursuscentrum u € 2295 in rekening.

Elektrische aandrijftechniek
Bij de cursus Elektrische aandrijftechniek (Eindhoven vanaf dinsdag 24 januari 2012, Utrecht vanaf donderdag 19 januari 2012) is de student achttien weken lang een avond onder de pannen en daarvoor moet € 1950 worden neergelegd.

Deze cursus geeft inzicht in de werking en toepassingsmogelijkheden van verschillende elektrische aandrijftechnieken. Er wordt aandacht besteed aan de samenhang van elektrische, mechanische en regeltechnische eigenschappen. Na afloop kan de cursist elektrische aandrijftechniek functioneel omschrijven, selecteren en optimaal in de praktijk gebruiken. Als vooropleiding wordt MBO Elektrotechniek of HBO Werktuigbouwkunde aanbevolen.

De cursus is bedoeld voor technici die kennis nodig hebben op het gebied van elektromotoren en de bijbehorende regelingen om tot juiste keuzes en dimensionering bij het ontwerpen van systemen met aandrijvingen te komen. Ook technici die onderhoud of modificaties uitvoeren aan machines of installaties met elektrische aandrijftechniek, of machines willen ombouwen naar elektrische aandrijftechniek, behoren tot de doelgroep. Tot slot biedt de cursus uitkomst voor technici en engineers in multidisciplinaire teams die hun kennis van elektrische aandrijftechniek willen vergroten.

Werktuigkundige systemen
De cursus Aandrijftechniek van werktuigkundige systemen start dinsdag 28 februari 2012(Eindhoven) en donderdag 15 maart 2012(Utrecht). Deze cursus wordt gegeven in zes dagdelen en kost € 2150. Als vooropleiding wordt HBO+ genoemd.

Aan het einde van de cursus hebben de deelnemers inzicht in de structuur van aandrijflijnen en in modelvorming van aandrijvingen ten aanzien van statisch en dynamisch gedrag. Ook zijn ze geoefend in een algemene methode voor analyse van aandrijfproblemen en het oplossen daarvan. Verder zijn ze bekend met de eigenschappen van de diverse vormen van aandrijving (mechanisch, elektrisch, hydraulisch) en kunnen ze de diverse aandrijvingen vergelijken en evalueren. Tot slot zijn de deelnemers in staat om aandrijvingen te ontwerpen en onderdelen van aandrijvingen te dimensioneren.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven