Branche nieuws

Cursussen aandrijftechniek bij Mikrocentrum

Ook dit voorjaar start het Mikrocentrum een aantal cursussen aandrijftechniek en besturingstechniek om bedrijven en daarmee de industrie draaiende te houden. De cursussen maken deel uit van het uitgebreide programma cursussen op het gebied van elektronica en industriële automatisering van het opleidingsinstituut.

Het aanbod op ons geliefkoosde terrein omvat drie cursussen: Aandrijven en Besturen, Elektrische aandrijftechniek en Aandrijftechniek van werktuigkundige systemen.

De cursus Aandrijven en Besturen start in Eindhoven op 5 maart en in Utrecht op 30 januari. De leergang bestaat uit negen middag/avondbijeenkomsten die duren van 13.30 u tot 21.30 uur u, met één bijeenkomst per week. De cursus op HBO-niveau is bedoeld voor iedereen die direct of indirect te maken heeft met aandrijf- en besturingstechniek, Te denken valt aan medewerkers die werkzaam zijn op een engineersafdeling op het gebied van (productie) automatisering, technici in de machinebouw en mechatronica, systeemontwerpers, systeemintegratie engineers, projectleiders en leden van multidisciplinaire teams.

De cursus Elektrische aandrijftechniek start in Utrecht op 13 februari en omvat 18 avondbijeenkomsten (een per week) en een middagbijeenkomst voor het examen. De cursus op MBO-E/HBO-W niveau is bedoeld voor technici die kennis nodig hebben op het gebied van elektromotoren en de bijbehorende regelingen. Ze kunnen hierdoor komen tot juiste keuzes en dimensionering bij het ontwerpen van systemen met aandrijvingen. De cursus is ook geschikt voor technici die onderhoud of modificaties uitvoeren aan machines of installaties met elektrische aandrijftechniek, of machines willen ombouwen naar elektrische aandrijftechniek. Tot slot kunnen ook technici en engineers in multidisciplinaire teams hun kennis van elektrische aandrijftechniek vergroten.

De cursus Aandrijftechniek van werktuigkundige systemen start op 7 maart 2013 in Eindhoven en op 27 maart in Utrecht. Voor deze cursus zijn zes hele dagen uitgetrokken. De cursus op HBO+ niveau is bedoeld voor vakspecialisten, engineers, R&D medewerkers, ontwerpers, projectleiders en iedereen die met aandrijftechniek te maken heeft.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven